Kuinka neuvotella työtarjous paremmaksi? Asiantuntija paljastaa toimivan lauseen

Työpaikka kuulostaa täydelliseltä, mutta hieman parempi palkka tai paremmat edut houkuttelisivat? Ota siinä tapauksessa tämä taktiikka käyttöösi – ja ylläty positiivisesti!

Jos olet onnistunut raivaamaan tiesi hakuvaiheesta haastatteluun asti, edessä odottaa vielä yksi kinkkinen vaihe. Nimittäin palkkaneuvottelut.

Työelämän kouluttajana yli kaksi vuosikymmentä toimineen Karen Catlinin mukaan moni työtarjouksen saanut kävelee oman onnensa ohi ja tyytyy tarjottuun palkkaan ilman neuvotteluja. Vaikka työpaikka vastaisikin unelmiasi ja palkkakin kuulostaisi hyvältä, Catlinin mukaan vastatarjous kannattaa aina esittää.

Naisella on antaa yksi helppo vinkki, joka voi sekä poikia sinulle lisää palkkaa että tehdä työnantajasi tyytyväiseksi. Kaiken tämän voit Catlinin mukaan saavuttaa yhdellä ainoalla lauseella. 

”Jos pystyt tarjoamaan summan X, hyväksyn tarjouksen välittömästi.”

Catlinin mukaan työhaastattelijat rakastavat tätä lausetta muutamastakin eri syystä.

1. Se osoittaa, että haluat todella työn

Työhaastattelijat etsivät ennen kaikkea työyhteisöönsä parhaiten sopivaa henkilöä, ja jos olet päässyt haastatteluun, olet jo voiton puolella. Tämän lauseen käyttäminen osoittaa, että olet innoissasi kyseisestä työpaikasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.

Haastattelijat tietävät, että sinulla saattaa olla vetämässä muitakin tarjouksia, mutta tällä lauseella kerrot heille, että olet valmis unohtamaan muut tarjoukset, koska tämä on sinulle juuri se oikea työpaikka.

2. Se on osoitus itsevarmuudesta

Palkasta neuvottelemisessa ei ole kyse ainoastaan rahasta, vaan myös siitä, löytyykö sinulta riittävästi rohkeutta ja itsevarmuutta. Nämä ovat hyvin usein ominaisuuksia, joita haastattelijat haastateltaviltaan kaipaavat.

Catlinin mukaan rekrytoivat käyttävätkin palkkaneuvotteluja usein selvittääkseen, löytyykö haastateltavan luonteesta juuri heidän perään kuuluttamiaan ominaisuuksia.

3. Se estää neuvotteluja pitkittymästä

Tarjous, vastatarjous, tarjous, vastatarjous... Joskus palkkaneuvottelu voi venyä pitkäksi prosessiksi, mutta jos haastattelija tietää sinun kirjoittavan nimesi paperiin ehtojen täytyttyä, pyyntösi toteutetaan taatusti mieluummin kuin niiden, jotka eivät ole asettaneet selkeitä rajoja tai vaatimuksia. 

Nainen muistuttaa, että samalla tyylillä voit pyytää rahan lisäksi myös muita etuja, kuten ylimääräisiä vapaapäiviä, työsuhdeautoa tai hierontaa. Niin kauan, kun tarjouksesi on järkevä, sinulla on hyvät mahdollisuudet saada sekä unelmiesi työpaikka, hyvä palkka että mahtavat edut.

Lähde: INC

***

7:39

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja