"Kuinka lasten naurun saa loppumaan?" – Alexa-ääniavustaja antoi isän viattomaan kysymykseen niin kammottavan vastauksen, että Amazonkin reagoi

Alexa antoi isän viattomaan kysymykseen kammottavan vastauksen 0:17
Isä kysyi Amazon-ääniavustajalta, kuinka lasten naurun saa loppumaan. Vastaus oli niin kamala, että Amazon joutui ryhtymään toimenpiteisiin.

Alexa-ääniavustajan vitsailu vakavalla asialla sai verkkokauppajätti Amazonin ryhtymään toimenpiteisiin.

Brittiläinen Adam Chamberlain, 45, sai varsin yllättävän vastauksen Amazonin Alexa-ääniavustajalta kysyessään älykaiuttimeltaan, millä keinolla lasten nauramisen saa loppumaan.

Hän julkaisi videon alunperin TikTokissa, jossa Alexan kammottava vastaus keräsi kymmeniätuhansia tykkäyksiä ja satojatuhansia katselukertoja. Voit kuunnella Alexan antaman vastauksen artikkelin yläpuolella olevalta videolta.

– Olin hämmästynyt videon saamasta vastaanotosta, Adam totesi uutistoimisto Reutersille.

Amazon reagoi nopeasti

Osa katsojista epäili videon aitoutta ja arveli, että Adam on opettanut Alexan reagoimaan kyseiseen kysymykseen juuri tällä vastauksella. Hän kuitenkin kiisti väitteet. Myös Amazonin edustaja vahvisti videon aitouden Reutersille.

– Tämä vastaus poistettiin [Alexan vastausvalikoimasta] heti syyskuussa, kun saimme tiedon asiasta.

Mikäli Alexa ei tiedä suoraa vastausta sille esitettyyn kysymykseen, voi se käyttää apunaan tietokantaa, johon yhteisön jäsenet voivat itse kirjoittaa vastauksia harvinaisempiin kysymyksiin.

Tietokantaan lisättyjä vastauksia seurataan ja moderoidaan, mutta videolla kuultava vastaus oli kuitenkin mitä ilmeisimmin läpäissyt yhtiön seulan. Eikä kyseessä ollut edes ensimmäinen kerta.

– Estämme pääsyn käyttäjiltä, jotka eivät noudata yhteisömme sääntöjä, Amazonin edustaja totesi Reutersille vihjaten, ettei kyseisen vastauksen lisänneellä käyttäjällä ole välttämättä enää asiaa palveluun.

Alexa on yksi maailman käytetyimmistä ääniavustajista Googlen Assistantin ja Applen Sirin ohella.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat