Lapsi pyysi älylaitteelta "kivaa haastetta"– Alexan ehdotus sai Amazoniinkin vipinää

Amazon ryhtyi toimiin, kun Alexa-laite ehdotti vaarallista nettihaastetta lapselle.

Amazon päätyi korjailemaan Alexa-laitteensa ehdotuksia sen jälkeen, kun 10-vuotiaan toive paljasti vaarallisen ongelman. Tyttö oli halunnut joulupyhien kuluksi tekemistä ja pyytänyt Echo-laitteelta "haastetta" tehtäväksi.

Amazonin virtuaaliavustaja Alexa oli etsinyt netistä haasteen ja ehdottanut sitä lapselle. Valitettavasti kyseessä oli hyvin vaarallinen somevillitys, kertoo BBC.

Amazon otti yhteyttä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Tyttö vain halusi uuden tehtävän"

Alexan ehdottamassa nettihaasteessa oli tarkoitus työntää laturi puoliksi pistorasiaan ja koskea sitten kolikolla laturin piikkejä. Lienee selvää, että "haaste" voi olla hengenvaarallinen. Tytön äiti Kristin Livdahl ihmetteli tapahtunutta Twitterissä.

– Teimme aiemmin [liikunnan]opettajan YouTubessa jakamia fyysisiä haasteita, kävimme makaamaan ja pyörimme ympäri pidellen kiinni kengästämme. Sää oli huono. Tyttö vain halusi uuden tehtävän, Kristin kirjoitti.

Moni somettaja ihmetteli, mikseivät vanhemmat keksineet itse tehtävää lapselle, ja miksi Kristin antoi Alexan "toimia lastenvahtina" tyttärelleen. Kristin kumosi väitteet nopeasti.

– Olin aivan tytön vieressä. Echo oli lahja, sitä käytetään lähinnä ajastimena ja laulujen ja podcastien soittamiseen, hän kuvaili.

Katso myös: Tähänkö asentoon vain naiset pääsevät? MTV testasi viraalihaasteen – kokeile, onnistutko itse! Juttu jatkuu videon alla.

Tähänkö asentoon vain naiset pääsevät? MTV testasi viraalihaasteen – kokeile, onnistutko itse! 2:31
Asento, johon vain nainen pystyy fysiologiansa ansiosta? Toimitus testasi viraalia haastetta!

Kävi lapsen kanssa keskustelun nettiturvallisuudesta

Kristinin mukaan hänen tyttärensä on onneksi niin fiksu, ettei olisi ryhtynyt haasteeseen. Kyseisestä haasteesta on varoiteltu somessa jo vuonna 2020, sillä se voi johtaa sähköpaloihin ja loukkaantumisiin.

Kristinin mukaan hän kävi tapauksen myötä tyttärensä kanssa keskustelun nettiturvallisuudesta ja siitä, ettei kaikkia lukemiaan asioita kannata uskoa tutkimatta.

Näin Amazon reagoi

Myös Amazon havaitsi Kristinin tviitin. Yhtiö kertoi BBC:lle korjanneensa tilanteen niin, ettei Alexa enää ehdota vastaavaa.

– Asiakkaiden luottamus on toimintamme ydin, ja Alexa on suunniteltu antamaan tarkkoja, asiaankuuluvia ja asiakasta avustavia tietoja. Heti, kun kuulimme tästä ongelmasta, teimme nopeita korjaustoimenpiteitä, yhtiö totesi.

Katso myös: Tämä Amazon-pakettikuski oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan! Lähetyksen saapuminen pelasti Laurenin:

Koira hyökkäsi kimppuun – pakettikuski pelasti 19-vuotiaan 2:02

Lue myös:

    Uusimmat