Kuilun partaalta MM-finaaliin! Kanada teki huiman tempun

Kanada eteni jääkiekon MM-kisojen finaaliin. Se kukisti jännitysmäisessä välieräottelussa Yhdysvallat maalein 4–2.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Kanadan isoksi sankariksi nousi Calgary Flamesin NHL-hyökkääjä Andrew Mangiapane. Hän lakaisi toisessa erässä maalin edestä Kanadan 2–1-johtoon ja värkkäsi kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla läpiajosta 3–1-rysän.

Katso Mangiapanen iskemä voittomaali ylälaidan videolta!

Kanada oli siirtyä 3–1-johtoon jo toisessa erässä, mutta Adam Henriquen maali hylättiin USA:n haaston jälkeen paitsiona.

USA kavensi kolmannessa erässä Alexander Chmelevskin osumalla tilanteen 2–3:een ja nostatti jännitystä, mutta Kanadan ote piti. Justin Danforth iski taiston päätösosuman viimeisellä minuutilla tyhjään maaliin, ja Kanada eteni MM-finaaliin.

Kanada keräsi alkulohkon aikana kehnoista otteistaan paljon kritiikkiä. Se selviytyi pudotuspeleihin kuilun partaalta niukin naukin B-lohkon neljäntenä joukkueena, kun Saksan ja Latvian välinen lohkovaiheen päätösottelu päättyi sen kannalta sopivasti Saksan varsinaisen peliajan voittoon.

Pudotuspeleissä Kanada on ollut iskussa: se kaatoi ensin puolivälierissä A-lohkon ykkösen Venäjän ja nyt välierissä B-lohkon ykkösen USA:n.

Toinen välieräottelu käynnistyy Suomen ja Saksan välillä kello 18.15. Riian MM-turnauksen loppuottelu ja pronssiottelu pelataan huomenna sunnuntaina.