Mainos

KTV: Toimistotyöntekijöiden palkat kilpailukykyisiksi

Kunta-alan ammattijärjestö KTV vaatii kuntien toimistotyöntekijöiden palkkojen nostamista yksityisen sektorin tasolle. Työn vaativuuden lisääntyminen ei liiton mukaan ole näkynyt kuntien toimistohenkilökunnan palkoissa.

Kunta-alan palkkatasoselvityksessä vertailtiin kunta-alan ansioita yksityisiin työmarkkinoihin. Ilman työaikalisiä kunta-alan toimistotyöntekijät ansaitsivat keskimäärin 11,7 prosenttia vähemmän kuin yleisillä työmarkkinoilla. Kokonaistyöajan ansio oli 13,3 prosenttia alempi.

KTV:n toimistoalasta vastaava toimitsija Raija Järvelä sanoi tänään Utajärvellä, ettei kunnissa ole saatettu tehtäväkuvia ajan tasalla tehtävien muuttumisen kanssa. Tietotekniikka on muuttanut työn sisältöä ja prosesseja, mutta palkkauksessa se ei näy.

-Käytössä on edelleen laaja nimekkeistökirjo, joka ei kuvaa todellisia työtehtäviä eikä ole omiaan nostamaan työn arvostusta, Järvinen sanoi.

Lisäksi jäsenkysely kertoo, että kunnat suhtautuvat kovin nihkeästi henkilöstön koulutushaluihin. Koulutusmahdollisuuksista ei kerrota, osallistuminen koulutukseen evätään eikä sijaistyövoimaa saada, Järvinen kertoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.