Mainos

KTM:n Timonen uuteen valtion huippuvirkaan

Pekka Timonen on valittu valtion omistajaohjausyksikön johtajaksi. Yksikön tehtävänä on huolehtia valtion osakesalkusta ja omistajapolitiikasta.

Valtion omistajaohjausyksikön johdossa aloittaa vapusta lukien Pekka Timonen, 46. Oman työnsä lopettava valtioneuvosto päätti Timosen nimityksestä tänään.

Timonen ryhtyy johtamaan yksikköä, jonka tehtävänä on vastata valtion osakesalkusta ja omistajapolitiikasta. Uusi yksikkö on sijoitettu valtioneuvoston kanslian yhteyteen.

Valtionyhtiöiden ja valtion enemmistöyhtiöiden asioista on tähän saakka päätetty yhdeksässä eri ministeriössä.

Valtio omistaa suuren siivun muun muassa Finnairissa, Stora Ensossa, Rautaruukissa, Outokummussa ja Fortumissa. Kaikkiaan yhtiöitä on lähes puolensataa. Valtionyhtiöiden ja osakkuusyhtiöiden arvo on noin 25 miljardia euroa.

Timonen on koulutukseltaan oikeustieteen tohtori. Hän työskentelee nykyään neuvottelevana virkamiehenä kauppa- ja teollisuusministeriön omistajaohjausyksikössä.

Uutta virkaa haki kaikkiaan 16 henkilöä, mukana oli myös Timosen esimies Markku Tapio. Paljon julkista kohua herättäneet Fortumin optiot rasittivat Tapion mainetta, vaikka optioiden rakentelu on ollut pitkälti muiden käsissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.