Mainos

KTM:n kansliapäällikkö tyynnyttelee kotietsintäkohua

Helsingin rikospoliisin toukokuussa tekemä kotietsintä liittyi Partekin ja Koneen kauppojen sisäpiiritutkintaan. Kansliapäällikkö Erkki Virtasen mukaan asiakirjat olisi luovutettu Poliisille ilman kotietsintääkin.

Kauppa- ja teollisuusministeriön KTM:n kansliapäällikkö Erkki Virtanen tyynnyttelee poliisin ministeriöön tekemästä kotietsinnästä syntynyttä kohua. Virtasen mukaan poliisi olisi saanut asiakirjat myös ilman kotietsintää.

- En voisi nähdä untakaan sellaisesta virkamiehestä, joka rupeaisi jemmaamaan jotain asiakirjoja. En myöskään pysty keksimään mitään epämääräisyyksiä virkamiesten toiminnassa, vaan KTM ollut täysin yhteistyöhaluinen, satakymmenenprosenttisesti, Virtanen korostaa.

Helsingin rikospoliisin toukokuussa tekemä kotietsintä liittyi Partekin ja Koneen kauppojen sisäpiiritutkintaan. Etsinnästä kertoi perjantaina Yleisradion tv-uutiset.

- Normaalitoimenpide olisi ollut vain pyytää asiakirjoja ja ne olisi annettu. Poliisilla on kuitenkin tapa, että kun on näinkin vakavasta rikkomuksesta kysymys, he ottavat askelta järeämmän käytännön käyttöönsä, Virtanen sanoo.

Poliisitutkinnassa Koneen pääjohtajaa Antti Herliniä ja hallituksen sihteeriä Tapio Hakakaria epäillään törkeästä sisäpiiritiedon väärinkäyttämisestä. He ostivat miljoonilla Partekin osakkeita ennen kuin Kone teki julkisen ostotarjouksen Partekista, mikä nosti yhtiön osakekurssia.

Ministeriöstä poliisi otti neljä mapillista omistajapolitiikan yksikön asiakirjoja kuten kokousten pöytäkirjoja. Lisäksi poliisi kuuli todistajana omistajapolitiikan yksikön johtajaa Markku Tapiota ja myöhemmin kansliapäällikkö Virtasta.

- En usko, että ministeriöstä saadusta aineistosta on apua Kone-Partek-jutussa. Kun minulta kysyttiin mitä muistan ja tiedän, oli pakko sanoa, että en muista juuri mitään, Virtanen jatkaa.

Virtanen korostaa myös, että virkamiehillä ei ollut mitään tarkoitusta salata kotietsintää ministeri Mauri Pekkariselta. Pekkarinen kuuli asiasta viime viikolla.

- Se oli kauniin kesäperjantain työtapaturma. Markku Tapio kertoi etsinnästä minulle iltapäivällä, mutta en tsekannut onko ministeriä informoitu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.