Mainos

Krp varoittaa nettirikollisuudesta

Krp:n päällikön mukaan tietotekniikkarikollisuuden räjähtäminen käsiin on vain ajan kysymys.

Keskusrikospoliisin päällikkö, poliisineuvos Rauno Ranta varoittaa yrityksiä ja julkisyhteisöjä uhkaavasta tietotekniikkarikollisuudesta. Hänen mukaansa tilanteen räjähtäminen käsiin voi olla vain ajan kysymys.

Erityisesti Rantaa huolestuttaa tilanne, jossa hakkerit ja nörtit ryhtyisivät yhteistyöhön järjestäytyneiden rikollisryhmien kanssa. -Pahimmillaan yhteistyö voi haavoittaa rajusti yhteiskunnan infrastruktuuria tai jopa tuhota osan siitä, Ranta sanoo Savon Sanomissa.

Jo nyt monet verkkoihin laittomasti tunkeutuvat hakevat taloudellista hyötyä. Monissa yrityksissä ja julkisyhteistöissä tietojärjestelmien turvataso on heikko. Samalla Krp:n päällikkö muistuttaa Suomeen rantautuneesta järjestäytyneestä rikollisuudesta.

Ranta arvioi, että rikollisliigat pyrkivät kansainvälisen mallin mukaan soluttautumaan yhteiskunnan rakenteisiin, yrityksiin ja julkishallintoon. -Jos rikolliset saavat otteen laillisesti toimivasta yrityksestä, niin jatkossa bisnekseen voidaan kytkeä myös laiton puoli. Suomessa kysymys on uhkakuvasta, mutta se on tiedostettava.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.