Mainos

KRP tutkii Lahden ampumistapausta

Koska poliisi joutui käyttämään virka-asettaan, oman paikkakunnan poliisi ei jääviyssyistä tutki tapausta.

Keskusrikospoliisi on ryhtynyt tutkimaan Lahden eilistä ampumistapausta. Poliisi ampui eilen iltapäivällä pitkän piiritystilanteen päätteeksi jalkaan noin 30-vuotiasta miestä, joka osoitteli aseellaan paikalla olleita poliiseja.

Loukkaantunut mies vietiin sairaalahoitoon. Hän on tänään edelleen sairaalassa, mutta poliisin mukaan hänen vammansa ovat lievähköt.

- Uskoisin että hän muutaman päivän kuluessa pääsee kotiin, arvioi rikosylikomisario Göran Wennqvist Keskusrikospoliisista.

Wennqvistin mukaan miestä on jo tänään voitu lyhyesti kuulustella. Aseen kanssa huitomisen motiivit ovat Wennqvistin mukaan vielä epäselviä. Hän arvioi tilanteessa mukana olleiden henkilöiden kuulemisen vievän muutamia päiviä.

Tutkintavastuu siirtyi KRP:lle jääviyssyistä, koska poliisi käytti virka-asettaan. Wennqvistin mukaan ainakaan tässä vaiheessa ei ole viitteitä siitä, että poliisi olisi toiminut väärin.

- Poliisi on toiminut ohjeiden mukaan. Kyseessä oli aseistautunut henkilö, jota ei voitu päästää asuinalueelle pyörimään aseen kanssa. Hän ei totellut poliisin käskytystä, ja lopputulos oli tämä mikä oli, selvittää Wennqvist.

Ampumiseen johtanut tapahtumasarja alkoi varhain eilen aamuna, kun Hämeen hätäkeskus sai ilmoituksen itsemurhavaarassa olevasta henkilöstä Lahden Karjusaaren kaupunginosassa.

Kun poliisi tuli paikalle, omakotitalosta kuului useita laukauksia. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.

Hetken kuluttua talosta poistui mies ja nainen, jotka hyppäsivät autoon ja yrittivät paeta. Poliisi sai eristettyä Karjusaareen johtavan tien, jolloin autolle ei jäänyt pakotietä.

Poliisi neuvotteli miehen kanssa puhelimitse kahdeksan tuntia. Sen jälkeen hän tuli ulos autosta ja alkoi osoitella aseellaan poliiseja. Koska poliisit olivat vaarassa, miestä ammuttiin jalkaan.

Piirityksen alettua poliisi soitti kadun varrella asuville ja kehotti heitä pysymään sisällä ja poissa ikkunoista. Virkavalta eristi koko kaupunginosan useiksi tunneiksi, koska auto sijaitsi ainoalla alueelle vievällä tiellä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.