Mainos

Krp: Poliiseja koskevat hiv- ja korruptioväitteet perättömiä

Keskusrikospoliisin mukaan julkisuudessa esitetyt väitteet kuopiolaispoliisien saamista hiv-tartunnoista ovat perättömiä. Krp:n mukaan kysymyksessä on väärinkäsitys, joka johtui puutteellisesta kielitaidosta.

Karjalan tasavallassa ilmestyvä suomenkielinen Karjalan Sanomat kertoi 19. huhtikuuta, että kaksi kuopiolaispoliisia olisi saanut hiv-tartunnan venäläisiltä prostituoiduilta.

Väitteiden mukaan prostituoidut olisivat antaneet poliiseille ilmaisia palveluja, jotta nämä eivät puuttuisi heidän työskentelyynsä Kuopiossa. Väitteet esittänyt Petroskoin Aids-keskuksen edustaja on antanut väärinkäsityksestä kirjallisen selvityksen Suomen viranomaisille.

Väärinkäsitykset syntyivät maaliskuussa Karjalan lääketiedepäivillä Kajaanissa, jossa Aids-keskuksen edustaja keskusteli ranskan kielellä suomalaiskollegansa kanssa.

Suomalaislääkäri kertoi tuolloin kollegalleen samoihin aikoihin Kotkassa paljastuneesta tapauksesta, jossa kahden venäläisen ilotytön epäiltiin levittäneen hiviä ja poliisin tutkivan asiaa. Petroskoilainen asiantuntija vahvisti tänään, että hän oli ymmärtänyt väärin suomalaisen keskustelukumppaninsa käytäväkeskustelussa kertoman asian.

Kuopion poliisipäällikkö Martti Kunnasvuori piti väitteitä uskomattomina, mutta katsoi asiaan liittyvien korruptioepäilyjen vaativan ulkopuolista poliisitutkimusta.

Keskusrikospoliisi järjesti tänään suomalaisen ja petroskoilaisen asiantuntijan keskinäiseen puhelinkeskusteluun ja selvitti väärinkäsitykset. Keskusrikospoliisi kertoo, ettei asiassa ole enää mitään sellaista, mikä vaatisi poliisin toimia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.