Mainos

Krp:n valeostojuttu käsitellään salaisena

Helsingin käräjäoikeus julisti ns. krp:n valeostojutun salaiseksi. Kahta keskusrikospoliisin poliisia syytetään virkavelvollisuuden rikkomisesta, kun he olivat valtionsyyttäjä Jukka Rappen mukaan käyttäneet valeosto-operaatiossa apuna sellaista henkilöä, joka ei ollut siihen oikeutettu.

Jutun käsittely alkoi valmisteluistunnolla. Niin valtionsyyttäjä kuin krp:n rikoskomisarion ja rikostarkastajan avustajat pyysivät salaista käsittelyä.

Helsingin käräjäoikeus määräsikin jutun salaiseksi sillä perusteella, että käsittelyssä tai asiakirjoissa voisi paljastua sellaisia yksityiskohtia valeosto-operaatiosta, jotka voisivat vaarantaan siihen osallistuneiden turvallisuuden. Osin salaamisessa on kyse myös poliisin taktisten ja teknisten keinojen varjelusta.

Komisario ja tarkastaja ovat syytteessä kahdesta rikoksesta. Virkavelvollisuuden rikkomista koskevat syytteet liittyvät epäilyyn, ettei kaikilla valeoston tekemiseen käytetyillä henkilöillä olisi ollut siihen lain mukaan vaadittavaa kelpoisuutta.

Syyte virkasalaisuuden rikkomisesta koskee epäilyä salassa pidettäväksi säädettyjen poliisin taktisia ja teknisiä menetelmiä koskevien tietojen paljastamisesta ulkopuoliselle valeosto-operaation yhteydessä.

Valtionsyyttäjä Rappen mukaan 2006 tapahtunut syytteisiin johtanut valeosto-operaatio ei vaikuttanut tutkittavana olleen huumejutun tuomioihin.

Epäillyt ovat kiistäneet syytteet.

Syytteessä oleva, sittemmin Espoon poliisista krp:hen siirtynyt rikoskomisario on aiemmin saanut tuomion toisessa valeostojutussa. Lue arkistosta uutinen:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.