Mainos

KRP:lle kymmeniä vihjeitä epäilyttävästä nettimateriaalista

Keskusrikospoliisi on saanut Kauhajoen verilöylyn jälkeen kymmeniä vihjeitä epäilyttävästä nettimateriaalista.

Rikosylikonstaapeli Jukka Mäkysen mukaan KRP:n verkkopoliisien aika onkin kulunut vihjeiden tarkistamiseen. Näistä muutama on ollut niin vakavasti otettava, että niistä on tiedotettu paikalliselle poliisille jatkotutkimuksia varten.

Keskusrikospoliisi pyytää yleisöltä vihjeita verkosta löytyvästä aineistosta. Jos verkosta löytyy aineistoa, joka liittyy Kauhajoen tapahtumiin tai muutoin nettiuhkauksiin, poliisi pyytää ilmoittamaan niistä paikallispoliisille tai lähettämään tieto KRP:n Internet-vihjesähköpostiin osoitteeseen: vihje.internet(a)krp.poliisi.fi.

Poliisin ylijohto antoi Kauhajoen tapahtumiin liittyen keskusrikospoliisin tehtäväksi tehostetun verkkoseurannan. Krp:n mukaan seurannan menetelmät kuuluvat poliisin taktisiin menetelmiin, joista ei anneta tietoja julkisuuteen.

Yli 30 kuulusteltu

Seinäjoen ammattikorkeakoulun ravitsemusalan toimipisteessä Kauhajoella tiistaina tapahtuneiden surmien esitutkinnassa ei ole keskiviikon jälkeen tullut esiin mitään yllättävää uutta tietoa. Tutkinnassa kuulusteltiin keskiviikkona yli 30 henkilöä, joiden kertomukset vahvistavat tapahtumien kulusta jo aiemmin saatua kuvaa.

Poliisin tavoitteena on kuulustella mahdollisimman pian ne henkilöt, jotka olivat surmapaikalla. Tämän jälkeen kuullaan henkilöitä, joilla on muuten asiaan liittyviä tietoja. Kaikkia ei ehditä kuulustella tällä viikolla, vaan kuulustelut jatkuvat viikonlopun jälkeen.

Tekninen tutkinta rikospaikalla jatkuu. Tavoitteena on saada tekninen rikospaikkatutkinta valmiiksi ensi viikon alkupuolella.

Tunnistus päätökseen ehkä huomenna

Surmansa saaneiden uhrien kuolinsyyn selvittäminen ja tunnistaminen jatkuvat Oikeuslääketieteen laitoksella Helsingissä. Kaikki uhrit saadaan todennäköisesti tunnistetuksi huomiseen mennessä. Tunnistus tosin venyy poliisin mukaan muutamalla päivällä, jos joudutaan turvautumaan DNA-tutkimuksiin.DNA-näytteitä varten uhrien omaisista on kerätty vertailunäytteet ja toimitettu ne analysoitavaksi.

Tällä kertaa tunnistus vie normaalia kuolemansyyntutkintaa enemmän aikaa uhrien lukumäärän takia sekä siksi, että uhreilla on ampumavammoja. Lisäksi suurimmalla osalla on myös pahoja palovammoja.

Poliisin omaisyhdyshenkilöt ovat tavanneet henkilökohtaisesti kaikkien uhrien lähiomaiset. Yhdyshenkilöt ovat omaisten apuna ja tukena esitutkinnan aikana. Ryhmään kuuluu toimintaan koulutettuja poliiseja, pappeja ja psykologi.

Esitutkinta tulee jatkumaan useita viikkoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.