Kritiikki tehosi – Oscar-akatemia hylkäsi uuden kategorian

Ensi vuoden Oscar-gaalassa ei sittenkään nähdä uutta kategoriaa.

Järjestyksessään 91. Oscar-gaalan oli tarkoitus esitellä yleisölle uusi kategoria, jolla olisi juhlistettu suositun elokuvan saavutuksia. Oscar-akatemia päätti kuitenkin hyllyttää uuden kategorian vain kuukausi päätöksen jälkeen.

Akatemia piti keskiviikkona erikoiskokouksen ja ilmoitti torstaina päätöksestään jättää uudistus odottamaan. Uutta kategoriaa ei tuoda vielä seuraavaan gaalaan, mutta akatemia sanoo pitävänsä keskustelua yllä ja idean avoinna tulevaisuutta varten. Uuden kategorian lisääminen niin lähellä vuoden loppua teki akatemian ilmoituksen mukaan tilanteen epäreiluksi alkuvuoden aikana ilmestyneille elokuville.

– Uusi palkinto on herättänyt laajalti erilaisia reaktioita ja ymmärrämme tämän vaativan enemmän keskustelua jäsentemme kesken, akatemian toimitusjohtaja Dawn Hudson sanoi.

Uusi palkinto herätti paljon närää, kun siitä ensimmäistä kertaa uutisoitiin. Palkinnolle ei oltu asetettu vielä selkeitä sääntöjä, mikä hämmensi monia siitä, mikä lasketaan suosituksi elokuvaksi ja millä kriteereilla kategoriassa äänestetään. Uusi kategoria olisi todennäköisesti varmistanut, että massiivisesta suosiosta nauttivat elokuvasaagat, kuten Star Wars -elokuvat, DC Comics -elokuvat ja Marvel-elokuvat saavat enemmän aikaa gaalassa.

– Elokuva-ala kuoli tänään "suositun" elokuvan Oscar-palkinnon ilmoittamisen johdosta, näyttelijä Rob Lowe latasi, kun uudesta kategoriasta ilmoitettiin.

Monet kriitikot kokivat, että uuden kategorian myötä suositut elokuvat istuisivat niin sanotussa lasten pöydässä muihin elokuviin verrattuna. Akatemia sanoi, että elokuva voisi olla ehdolla sekä parhaan, että suositun elokuvan kategorioissa. Kriittisimmät ihmiset kokivat kuitenkin, että suositun elokuvan kategoriassa ehdolla oleva olisi silti huonommassa asemassa parhaan elokuvan kategoriassa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja