Mainos

Kristillisen Kotimaa-lehden herjaustuomio pysyi hovioikeudessa

Helsingin hovioikeus on pitänyt ennallaan kristillisen Kotimaa-lehden saaman tuomion Muhoksen koulukiistaa koskevista artikkeleista. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi lehden entisen vastaavan päätoimittajan Jaakko Eleniuksen ja artikkelit kirjoittaneen toimittajan törkeästä kunnianloukkauksesta sakkoihin.

Kotimaa-lehti julkaisi loppuvuonna 2004 artikkeleita, jotka koskivat Muhoksen Korivaaran koulun rehtorin kohua herättänyttä opetustyyliä. Kirjoituksissa väitettiin, että rehtori on käyttänyt oppilaista alatyylisiä nimityksiä ja että koulun kurinpito perustuu huutamiseen ja itkettämiseen.

Kotimaa-lehden mukaan artikkeleissa ei esitetty valheellista tietoa. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että kirjoituksilla yritettiin tarkoituksellisesti antaa kuva sairaasta, lapsia kiusaavasta rehtorista. Myöskään tietojen todenperäisyyttä ei tarkastettu riittävästi.

Elenius ja jutun kirjoittanut toimittaja tuomittiin molemmat 60 päiväsakkoon, minkä lisäksi oikeus määräsi maksettaviksi kymmenentuhannen euron korvaukset. Lisäksi hovioikeus määräsi Kotimaan, Eleniuksen ja toimittajan maksamaan yli kymmenentuhatta euroa oikeudenkäyntikuluja ja todistelukustannuksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.