Kristiina Elstelän kassi:

- maa-artisokkia - raparperin varsi - maksaa - 3 omenaa - suklaata - tumma olut - muikkuja

Jyrki Sukulan ja Kristiina Elstelän menu:

Raparperi-carpaccio

raparperin varsi suolaa sokeria sitruunamehua 2 muikkua 1/2 limen mehu oliiviöljyä valkopippuria 1 rkl smetanaa 1 tl Dijon -sinappia

Kuori raparperi ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi pituussuunnassa. Asettele lautaselle ja mausta suolalla, sokerilla sekä sitruunamehulla. Valuta päälle tilkka oliiviöljyä juuri ennen esillelaittoa. Fileoi muikut ja ota mäti talteen. Mausta fileet ja anna marinoitua n. 30 min. Mausta smetanalla sekä Dijon -sinappilla ja asettele lautaselle carpaccion viereen.

Paistettua maksaa, omenaa ja maa-artisokkaa sekä suklaakastiketta

maksafile omena maa-artisokka 50 g suklaata 1/2 sipulia 1/4 tuore hienonnettu chili sokeria suolaa

Kuori maa-artisokka ja omena. Kuutioi ja paista pannulla kypsäksi, mausta suolalla ja valkopippurilla. Paista maksaviipaleet kuumalla pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Sulata suklaa kattilassa tilkassa vettä ja lisää joukkoon chili sekä sipuli ja mausteet. Keitä kunnes sipuli on kypsää.

Paistettuja muikkuja, maa-artisokkapyrettä ja olutkastiketta

3 muikkua 3 rkl ruisjauhoja 2 maa-artisokkaa 1/2 ploa tummaa olutta 1/4 hienonnettu sipuli suolaa

Renssaa muikut ja pyörittele suolalla maustetuissa ruisjauhoissa, paista voissa. Kuori maa-artisokka ja kuutioi, keitä suolalla maustetussa vedessä ja soseuta. Kuullota sipuli ja hauduta oluen kanssa kypsäksi, mausta.

Uuniomena ja kerma-smetanavaahtoa

omena 1 rkl fariinisokeria 1 tl voita 1/2 dl kermaa 1 rkl smetanaa 1 tl sokeria

Kuori omena ja halkaise. Laita puolikkaiden päälle fariinisokeria ja voinokare. Paista uunissa 180 c:ssa n. 15 minuuttia. Vatkaa kerma ja smetana vaahdoksi ja mausta sokerilla.

Lue myös:

    Uusimmat