Krista Pärmäkoski pursuaa hiihtohaluja – Therese Johaugin isku ja mitali mielessä

Pärmäkoski odottaa innolla kauden ensimmäistä yhteislähtökisaa Johaugin kanssa 1:23
Krista Pärmäkoski vakuuttaa: Kunto kauden paras

Krista Pärmäkoski palaa halusta päästä kilpailemaan. Edellisestä kilpailusta on kolme viikkoa, ja Pärmäkoskella on puolustettavana mitaliputki.

Lahdessa MM-hopeaa ja Pyeongchangissa olympiapronssia, siinä Krista Pärmäkosken tulokset yhdistelmäkisasta. Poissa on mitalikandidaatti Ebba Andersson, mutta mukana on Therese Johaug. Pärmäkoski tuumasi perjantaina, että ”Therese vie, ja muut vikisevät”.

– No, ikinä ei voi olla varma, mutta varmasti Therese on ennakkosuosikki. Kelistä ei koskaan tiedä, jos tulee nopea keli, se tuo Thereselle haittaa, vesikeli olisi hänelle parempi, Pärmäkoski sanoi sateisena perjantaipäivänä.

Oletus on, että yöllä pakastaa ja huomenna on taas poutapäivä. Naisten kisa starttaa Seefeldin aikaa jo kello 11 aamulla, joten aurinko ei ehdi pehmentää lunta niin paljon.

Johaug mennyt kaikessa eteenpäin

Pärmäkoski on pannut merkille, että kaksi vuotta kilpailukiellossa ollut Johaug on paiskinut hurjasti töitä. Näytöt ovat kiistattomat: Johaug on voittanut jokaisen normaalimatkan kilpailun, johon on osallistunut tällä kaudella.

– Kyllä hän on varmasti kehittynyt kaikessa. Varsinkin tasatyöntö on kehittyny, mutta kyllä ihan kaikki osa-alueet. Niihin pystyy panostamaan, kun ei ole kilpailuja. Hän on kyllä osannut käyttää tauon hyödyksi. Äärettömän kova kilpailija.

Pärmäkoski ei ole hiihtänyt Johaugin kanssa yhteislähtökisoissa sen jälkeen, kun norjalainen palasi kilpailukiellostaan, joten hänen alkuvauhtiaan on vaikea arvioida. Kovaa mennään ja Pärmäkoski aikoo olla kolmen parhaan joukossa.

– Kyllä minä olen itselleni mitalin asettanut tavoitteeksi. Edellisissä kisoissa olen kuitenkin ottanut mitalin tältä matkalta, enkä halua hiihtää nelossijasta, hän sanoo.

Viimeistelyleirillä Pärmäkoski sai kaipaamaansa perinteisen hiihtotavan potkuun terävyyttä, ja hän uskoo vakaasti, että on kauden parhaassa kunnossa. Ero viime vuoteen on se, että Pärmäkoski oli ennen olympialaisia palkintopallilla viidesti, nyt palkintosijoja on yksi ja lisäksi hän oli Tour de Skin kokonaiskisassa kolmas.

– Viimeistelyleirillä sain hyviä harjoituksia ja olin mediaa karussa. Pystyin rentoutumaan. Tuli niin paljon kisoja, että huomasin, että henkinen kuorma on niin kova, että kaipasin rauhoittumista, hän totesi.

Myös kroppa kaipasi lepoa, ja tietysti oikeanlaista harjoitusta. Kello 12 alkaen Suomen aikaa nähdään, onko olympialaisten triplamitalisti jälleen arvometallissa kiinni.

Lue myös:

    Uusimmat