Suomen päävalmentaja myöntää tyytymättömyyden – mitali olisi jo pitänyt tulla

Suomen hiihtomaajoukkue on ensimmäistä kautta Matti Haaviston komennossa. Haavisto myöntää, että odotti etukäteen, että tässä vaiheessa kisoja olisi jo päästy juhlimaan mitalia.

Seefeldissä on kisattu kolme naisten ja kolme miesten hiihtokilpailua. Draamaa ja kaatuilua on nähty, mutta ei vielä mitalia. Etenkin naisten ja miesten yhdistelmäkisat sekä miesten parisprintti olivat ”budjetissa” merkitty mitalilajeiksi.

– En tietenkään voi olla tyytyväinen, että mitalisaldo on tällä hetkellä nolla, Haavisto myönsi maanantaina.

– Olin itse aika varma, että viimeistään eilen olisi palattu mitalikantaan. Näytelmää, draamaa ja sydämentykytyksiä on ainakin aiheutettu ja lähellä se mitali on tullut. Paremmalla onnella tilanne voisi olla toisin. Skiathlonissa Iivon kompurointi – en tiedä olisiko siitä mitalia tullut – mutta mahdollisesti ja eilen miesten parisprintissä oli vielä lähempänä se mitalin saanti, mutta tuli harmittava kaatuminen siinä takasuoran mutkassa, Haavisto kertaili.

Jäljellä on vielä kuusi kilpailua. Huomenna on Krista Pärmäkosken päämatka 10 kilometriä ja seuraavana Iivo Niskasen mestaruudenpuolustus 15 kilometrillä. Sen jälkeen viestit. Eli mitalimahdollisuuksia on, mutta samalla paine kasvaa. Vaikka Haavisto on ensimmäistä vuotta päävalmentajana, hän on nähnyt vuosien ajan huoltopäällikkönä miten odotuksiin kannattaa suhtautua.

– Ei se paineiden ottaminen auta. Urheilijat, huolto ja valmentajat ovat ammattilaisia ja kaikki tekevät parhaansa. Kyllä se mitalitili sieltä vielä aukeaa.

Mitalijuhlien sijaan hiihdot ovat tarjonneet isoja pettymyksiä. Iivo Niskaselle kahden kaatumisen takia ja Kerttu Niskaselle sairastumisen muodossa.

– Urheilijat ovat ammattilaisia, he osaavat käsitellä nämä ja jokaisella on omat prosessit siihen, miten pettymykset puretaan. Ei niiden kanssa parane jäädä painiskelemaan, Haavisto linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat