Jari Isometsän mukaan naisten 10 kilometrin matkalla jaossa on vain pronssia – "Olemme riskin päällä, jos Kerttu Niskanen ei pysty hiihtämään"

Seefeldin MM-kisoissa hiihdetään tiistaina naisten kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailu, joka on Krista Pärmäkosken päämatka. MTV Urheilun asiantuntijan Jari Isometsän mukaan tiistaina jaossa on todellisuudessa vain pronssi, josta kamppailee jopa kahdeksan naista.

Suomelkta matkaan lähtevät Pärmäkosken lisäksi Laura Mononen ja Johanna Matintalo. Sairaana ollut Kerttu Niskanen on ilmoitettu kilpailuun, mutta päättää osallistumisesta tiistaina. Varalla on Anne Kyllönen.

Ylivoimainen ennakkosuosikki on Norjan Therese Johaug, joka on ollut kilpailukiellon jälkeen täysin omassa luokassaan.

– Ilman haavereita ja voiteluongelmia hän tulee voittamaan kilpailun. Jos Ebba Anderssonin sairastelu ei ole vaikuttanut liikaa, hän on kakkonen. Yksi mitali on siis jäljellä, Isometsä linjaa.

Kilpailu pronssista on todella tiukkaa, sillä jopa kahdeksan urheilijaa voi napata viimeisen palkintopallipaikan. Pärmäkoski kuuluu mitalikandidaatteihin, mutta Isometsän mielestä toistaiseksi Seefeldissä nähdyllä vauhdilla mitalia ei tule.

– Kristan tämänhetkinen vauhti ei tule riittämään. Siinä on hirvittävä määrä porukkaa. Ingvild Flugstad Östberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng, Charlotte Kalla, Frida Karlsson, venäläiset ja ehkä Jessica Diggins

Isometsän mukaan Pärmäkoski ei ole yhtä terävässä kunnossa kuin esimerkiksi Korean olympialaisissa vuosi sitten. Suomalaisen perustaso riittää hyvään sijoitukseen, mutta mitali vaatii huippukuntoa.

– Joskus totaalinen huippukunto pompsahtaa esiin, joskus ei. On täysin mahdollista, että huippukunto pompsahtaa esiin huomenna. Tekemisen pitää kuitenkin nousta, tämä taso ei riitä.

"Kerttu on päättänyt jo hiihtää"

Kilpailussa katseet kohdistuvat myös Kerttu Niskaseen, jonka ilmoitettiin kymmenen kilometrin kilpailun maanantaina. Suomen päävalmentajan Matti Haaviston mukaan hengitystieinfektiosta kärsinyt Niskanen käy hiihtämässä maanantaina ja päättää kilpailuun osallistumisesta lopullisesti tiistaiaaamuna.

– Hänet olisi äärimmäisen tärkeää, jopa elintärkeää nähdä ladulla viestiä ajatellen. Olemme riskin päällä, jos Kerttu ei pysty hiihtämään ja hänet laitetaan viestissä aloittamaan. Kerttu on tärkeä osa palapeliä. Erittäin tärkeä startti suomalaisille, Isometsä painottaa.

Isometsä uskoo Niskasen tekevän kilpailunomaisen harjoituksen maanantaina. Hän uskoo savolaisen hiihtävän jopa hieman flunssaisenakin.

– Kerttu on päättänyt jo hiihtää. Jos sairaus tuntuu pahemmalta aukaisuvedon jälkeen, hän joutuu jäämään pois. Jos hän ei ole kuumeessa, hän hiihtää. Näin se menee arvokisoissa.

– Kerttu tietää itsekin, että viestiä ajatellen on saatava kisa.

Lue myös:

    Uusimmat