Krista Pärmäkosken yllättävä päätös on tarkkaan harkittu liike – ruotsalaistähti väläyttänyt yhteistä harjoitusmahdollisuutta: "Mitään ei olla sovittu"

Krista Pärmäkoski ilmoitti maanantaina yllättäen jättävänsä Suomen hiihtomaajoukkueen harjoituskauden ajaksi. Pärmäkosken valmentaja Matti Haavisto avasi päätökseen johtaneita syitä MTV Urheilulle.

Pärmäkoski valmistautuu tulevaan kauteen omalla leiriohjelmallaan ja harjoitussuunnitelmallaan ilman maajoukkueen rahallista tukea. Viime kaudella maastohiihdon maailmancupissa neljänneksi sijoittununeen Pärmäkosken yllättävä päätös oli pitkään harkittu valinta.

– Se ei ollut mikään hetken päähänpisto. Kevättalvella mietittiin, että jotain uutta virikettä pitäisi löytää, jotta se viimeinen vauhti sieltä löytyisi. Uskomme, että Kristalla on potentiaalia nousta vielä askel ylemmäksi. Nyt, kun on arvokisoista välivuosi, on ehkä paikka uskaltaa kokeilla sitä, Haavisto toteaa MTV Urheilulle.

Pärmäkoski ei päätöksensä vuoksi osallistu Suomen hiihtojoukkueen leirityksiin mukaan, vaan harjoittelee joko yksin tai muiden urheilijoiden kanssa. Suomalaistähden tavoitteena on päästä harjoittelemaan yhdessä ruotsalaisten tai norjalaisten kanssa.

– Mitään ei olla vielä käytännön tasolla sovittu, mutta tavoitteena on päästä joillekin leireille tai harjoituksiin ruotsalaisten tai norjalaisten kanssa. Katsoa, mitä siellä tehdään ja verrata omaa tekemistä heihin, Haavisto toteaa.

Pärmäkoski keskusteli yhteisestä harjoitusmahdollisuudesta ruotsalaistähti Charlotte Kallan kanssa jo maailmancupin päätöskisoissa Kanadassa.

– Kanadan reissulla keväällä Charlotte Kalla oli sanonut Kristalle, että tervetuloa harjoitusseuraksi, jos haluaa, mutta mitään ei olla vielä sovittu, Haavisto painottaa.

Päätös maajoukkueen jättämisestä herättää epäilyksiä siitä, onko Pärmäkoski ollut täysin tyytyväinen maajoukkueen harjoittelutapoihin, mutta Haavisto vakuuttaa, ettei siitä ole kyse.

– Ei missään tapauksessa ole epäluottamuslause maajoukkuetoimintaa kohtaan, siitä ei ole kyse. Tämä on hyvässä yhteisymmärryksessä Hiihtoliiton ja meidän valmentajien kanssa käsitelty.

– Kyse on vain viidestä ja kuudesta kuukaudesta. Kun lumet tulevat, on tarkoitus palata maajoukkueeseen, mikäli kunto edellyttää maajoukkuepaikkaa.

Lue myös:

    Uusimmat