Krista Pärmäkoskelta yllättävä veto – jättää maajoukkueen!

Moninkertainen arvokisamitali Krista Pärmäkoski on tehnyt varsin yllättävän ratkaisun. Pärmäkoski jättää Suomen hiihtomaajoukkueen ja hän valmistautuu ensi kauteen maajoukkueen ulkopuolella.

Pärmäkoski tiedotti asiasta verkkosivuillaan ja sosiaalisen median puolella.

Pärmäkoski päätti asiasta yhdessä valmentajakaksikkonsa Matti Haaviston ja Tommi Pärmäkosken kanssa.

28-vuotiaan hiihtotähden mukaan kyse on harjoittelukuvioiden muuttamisesta. Sille otollinen paikka tuli eteen, sillä tulevana talvena ei järjestetä arvokilpailuja.

– Näin pitkän maajoukkueuran jälkeen pitää uskaltaa tehdä rohkeiden ratkaisujen kautta muutoksia harjoitteluun. Muutos on aina iso riski, mutta riskejä pitää uskaltaa ottaa. Uskon, että pystyn vielä löytämään tämän myötä uusia kehityskohteita, Pärmäkoski kommentoi ratkaisuaan.

– Se, että suomalainen urheilija tai valmentaja lähtee hakemaan uusia ideoita harjoitteluun muiden maiden maajoukkueista, on myös mahdollisuus koko Suomen maajoukkueelle. Pitää uskaltaa etsiä uusia harjoitusärsykkeitä muualta ja tuoda sitten tieto mukana takaisin tänne Suomeen, Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentajana viime kaudella toiminut Haavisto näkee.

– Tällaista muutosta on mietitty Matin (Haavisto) kanssa jo pidemmän aikaa. Leirisuunnitelmat etenevät ja suunnitelmissa on edelleen hyödyntää Keski-Euroopan olosuhteita ja siellä tehtävää korkeanpaikanharjoittelua. Olen saanut niistä aiemmin hyvän vasteen ja nyt niitä voi rytmittää vieläkin tarkemmin. Leiripaikat valitaan siten, että päästäisiin yksittäisiin harjoituksiin muiden maiden huippujen kanssa, Pärmäkoski jatkaa.

Pärmäkosken päätös on käsitelty huhtikuun aikana yhteisymmärryksessä Hiihtoliiton ja maajoukkueen valmennusjohdon kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat