Mainos

Krimin vaalijärjestelyt ontuvat – venäläiset ja alaikäisetkin äänestämään

Krimin niemimaalla käynnissä olevasta kansanäänestyksessä on noussut esille mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Ukrainalaisen 24-televisiokanavan mukaan venäläinen nainen oli saanut äänestää Sevastopolissa, vaikka hänellä ei ole Ukrainan kansalaisuutta. Hänelle oli sanottu, että hän voi äänestää, koska hän oli tullut äänestyspaikalle.

Myös Krimillä oleva MTV Uutisten toimittaja Mirja Sipinen on huomannut vaalijärjestelyjen ontuvan.

- Kyllä vaalitilanne näyttää monessakin mielessä hieman epämääräisesti järjestetyltä. Äänestysoikeus on kuulemma varsin helppo saada, ja esimerkiksi alaikäisetkin ovat päässeet äänestämään. Niin tai näin, niin vaalitulos näyttää aika ennalta säädetyltä. Niin suuri osa krimiläisistä tulee äänestämään Venäjään liittymisen puolesta, joten mitään kepulikonsteja ei edes tarvittaisi.

Vaalipaikalla silmiinpistävää on ollut myös se, että vaaliuurnat ovat läpinäkyviä. Useimmat ihmiset eivät peitelleet, miten olivat äänestäneet. Vaaliuurnassa käytännössä kaikkiin lippuihin oli merkitty kohta Venäjään liittymisestä.

- Vaaliuurnat ovat läpinäkyvät kaikissa äänestyksissä, myös presidentin- ja parlamenttivaaleissa, kertoo Sevastopolissa elokuvateatteriin sijoitetun äänestyspaikan vaalivalvoja Anatoli Makovets.

Kansanäänestyksessä Krimin asukkaat päättävät, haluavatko he alueen liittyvän Venäjään. Äänestys päättyy kello 20 illalla, ja tuloksia on odotettavissa huomenna.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.