Kriitikko lähetyksessä: Designpääkaupunkivuoden miljoonat valuivat sisäpiirin palkkoihin

Studio55.fissä tänään vieraillut muotoilukriitikko Kaj Kalin lyttäsi lähetyksessä Helsingin designpääkaupunkivuoden.

Muotoilukriitikko Kaj Kalin arvosteli kovin sanoin Helsingin designpääkaupunkivuoden onnistumista Studio55.fin lähetyksessä.

– Tein pari päivää sitten katugallupin tavallisilta kansalaisilta designpääkaupunkivuotta koskien. Ikävä kyllä, he olivat huomioineet lähinnä roskisten kylkien kuvat, eikä vuosi ollut oikein tavoittanut tavallista kaupunkilaista, Kaj Kalin kertoo.

Kalin sanoo suoraan, että designpääkaupunkivuoden budjettirahat ovat menneet vääriin taskuihin. Tätä mieltä hän oli jo puolitoista vuotta sitten.

– Mutta kun on yksin oikeassa, on väärässä, hän naurahtaa.

Budjetti on ollut 16 miljoonaa. Tuosta summasta hallintoon on uponnut Kallinin varovaisen arvion mukaan ainakin 3,5 miljoonaa.

– Etupäässä tässä on rahoitettu sisäpiirin tapahtumia. Rahaa on palanut illallisiin ja järjestäjien suuriin kuukausipalkkoihin.

Kalin olisi toivonut, että rahaa olisi käytetty mieluummin suomalaisten muotoilijoiden arjen helpottamiseen. Esimerkiksi heidän työhuoneidensa vuokrat olisi voitu maksaa vaikka koko vuodelta, sillä pääkaupunkiseudulla vuokrakulut ovat melkoinen rasite pienille yrittäjille.

– Olisin kaivannut enemmän konkreettista toimintaa, mutta nyt tämä on ollut enemmän tällainen bilevuosi.

Klikkaa kuvaa ja katso ohjelmasta, mitä muita mietteitä Kalinilla on suomalaisesta muotoilusta.

Lue myös:

    Uusimmat