Petteri Orpon (kok.) hallitus saa tuoreessa kyselyssä lähes kaikilta osin huonommat arviot kuin Marinin hallitus. Enemmistöltä tulee kiitosta vain ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa.
Selvä enemmistö kansalaisista arvioi hallituksen onnistuneen heikosti sosiaali- ja terveysasioiden sekä työllisyyden hoidossa, ilmenee Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselytutkimuksesta.
Näin katsoi kummassakin asiassa hieman yli 60 prosenttia vastaajista.
Reilu puolet suhtautuu kriittisesti myös hallituksen toimiin talouden tukemiseksi.
Vastaajilta kysyttiin arviota hallituksen onnistumisesta kaikkiaan 16:ssa eri asiassa.
Ainoastaan ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa enemmistö vastaajista katsoi hallituksen onnistuneen hyvin.
Lähes 60 prosenttia katsoi hallituksen onnistuneen tällä osa-alueella.
Vastaajat ovat aiempaa tyytyväisempiä hallituksen tekemisiin EU:ta sekä energian hintaa ja riittävyyttä koskevissa kysymyksissä, kun tuloksia verrataan viime vuoden kesäkuun kyselyyn.
Aiempaa tyytymättömimpiä vastaajat ovat hallituksen toimiin työllisyyden ja maan talouden tilan parantamiseksi.
Lue juttu vuoden takaa: Orpon hallitus täyttää vuoden: Oppositiolta lahjaksi kiitosta yhdestä asiasta
Tyytyväisten osuus hieman vähentynyt
Tutkimuksen mukaan hallituspuolueiden kannattajat ovat yleisesti oppositiopuolueiden kannattajia tyytyväisempiä hallituksen toimiin. Kaikkein tyytyväisimpiä hallitukseen ovat kokoomuksen kannattajat.
Kun otetaan huomioon kaikkien hyvien arvosanojen keskiarvo, reilu neljännes vastaajista on tyytyväinen maan hallituksen toimiin eri asioissa.
Tällä tavalla tarkasteltuna tyytyväisten osuus on hieman vähentynyt vuoden takaisesta.
Sanna Marinin (sd.) hallitus sai tässä vaiheessa hallitustaipaletta lähes kaikilta osin parempia arvosanoja kuin nykyinen Petteri Orpon (kok.) hallitus, tiedotteessa sanotaan.
Verianin toteuttamaan kyselyyn vastasi reilu tuhat ihmistä huhtikuussa pääosin ennen hallituksen puoliväliriihen valmistumista.
Vastaajat edustavat Suomen täysi-ikäistä väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Virhemarginaali oli suurimmillaan vajaa kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.