MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö kehysriihiväännöstä: Ollaan vakavassa tilanteessa

Ministerit vaitonaisina ulos Säätytalosta – yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki analysoi kymmenen uutisissa, mikä neuvotteluissa hiertää 4:51

Kehysriihineuvottelut ovat edelleen pahasti jumissa. Säätytalosta asteli median ohi tänään illalla sangen vaiteliaita ministereitä, jotka eivät hehkutelleet suurilla neuvottelutuloksilla.

Opetusministeri Jussi Saramo tosin kommentoi paikalta poistuessaan, että tänään neuvotteluissa olisi menty oikeasti eteenpäin. Toteamus oli selvästi optimistisempi kuin pääministeri Sanna Marinin kommentit.

MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki toteaa, että neuvottelut ovat ehdottomasti kriisiytyneet ja perustavanlaatuiset isot asiat ovat vielä auki.

– Kyllä tämä on varmaan kaikkein hankalin puoliväliriihi, jonka itse pitkältä politiikan toimittajan uraltani muistan.

Lehtimäen mukaan nyt hallituspuolueilta edellytetään yhteistyökykyä:

– Ainahan sanotaan, että tangoon tarvitaan kaksi, mutta kyllä tässä nyt piirileikkiin tarvitaan kaikki viisi puoluetta – Tarvitaan tuo kompromissiesitys.

Lehtimäki toteaa, että hallituksessa on nähty rakoilua kevään mittaan.

– Hallitus oli yhtenäinen viime keväänä kun tuli koronatoimia. Mutta liikkumisrajoitukset osoittivat jo, että eroja on.

Lehtimäen mukaan viiden hallituspuolueen ideologisissa talouskäsityksissä on erittäin suuret erot. Hän toteaa suoraan, että neuvotteluissa ollaan vakavassa tilanteessa ja kriisitunnelmissa. Hän kuitenkin uskoo, että hallitus yrittää pysyä kasassa hankaluuksista huolimatta.

– Itse tällä hetkellä veikkaisin, että ainakin hallitus pyrkii tosissaan pysymään kasassa. Se ei ole kenenkään näiden viiden puolueen etu, että tässä vaiheessa hallitus kaatuisi.

Puoliväliriihen neuvottelut jatkuvat Säätytalossa maanantaina klo. 12.30 viisikon neuvottelulla.

Lue myös:

    Uusimmat