Kriisiseura Barcelonan johto teki ratkaisunsa – päävalmentajan pesti roikkuu nyt hiuskarvan varassa

1:23
Benfica aloitti maalinteon jo kolmannella peliminuutilla Barcelonaa vastaan keskiviikkoiltana Mestarien liigassa.

Potku-uhan alla Barcelonassa valmentava Ronald Koeman roikkuu löysässä hirressä. Marcan tuoreen uutisen mukaan hän saa valmentaa vielä ensi viikonloppuna Atléticoa vastaan, mutta sopivaa seuraajaa etsitään kaiken aikaa.

Talousvaikeuksista pelilliseen sekasortoon ajautunut FC Barcelona tuntuu menettäneen Lionel Messin myötä kaikki rippeet siitä menestyksestään ja omaleimaisesta peli-identiteetistään, joista se vielä viime kaudella yritti pitää tiukasti kiinni.

Tänä syksynä katalonialaisseuran kannattajia ei ole miellyttänyt joukkueen tulokset, saati se tapa, jolla ne ovat tulleet. Siksi päävalmentaja Ronald Koemanin asema on juuri nyt uhattuna.

Mestarien liigassa Barcelona on pelannut nyt kaksi ottelua, jotka molemmat ovat päättyneet 0–3-tappioon. Kotitappio Bayernille oli tuloksen puolesta jokseenkin odotettu ja mahdollisesti jopa anteeksi annettava, mutta nyt keskiviikkona Lissabonissa kärsitty turpasauna Benficaa vastaan sai seurayhteisön reagoimaan.

Barcelonan keskikenttäpelaaja Sergio Busquets kuvaili joukkueen tilannetta tällä hetkellä "huolestuttavaksi ja kriittiseksi".

Katalonialaislehti Sport kertoi puheenjohtaja Joan Laportan kutsuneen FC Barcelonan ylimmän johdon koolle puntaroimaan Koemanin asemaa seurassa. Madridilaislehti Marcan mukaan palaverin lopputulema on, että Koeman luotsaa ainakin vielä viikonloppuna pelattavan La Liga -ottelun hallitsevaa mestaria Atlético Madridia vastaan.

Samaan aikaan seurajohto päätti kuitenkin jatkaa Koemanin korvaajan kartoittamista. Marcan mainitsemat pääkandidaatit katalonialaisseuran uudeksi päävalmentajaksi ovat edelleen seuralegenda Xavi, Belgian maajoukkuetta luotsaava katalonialaisluotsi Roberto Martínez ja Juventuksesta viime kaudella lähtöpassit saanut italialainen Andrea Pirlo.

Kulissien takaisista kuvioista yleensä hyvin perillä oleva italialaistoimittaja Fabrizio Romano tviittasi torstaina, että Koemanin seuraajan rekrytointiprosessi on Barcelonassa jo alkanut, ja asia on edennyt ylimmästä johdosta koko seuran hallituksen agendalle.

Koemanin tilannetta aiotaan Sportin mukaan arvioida kuitenkin uudelleen jokaisen ottelun jälkeen. Pahimmassa tapauksessa lauantainen vierailu Atléticon kotistadionilla Wanda Metropolitanolla jää hänen viimeiseksi ottelukseen Barcelonan peräsimessä.

Viikonlopun kierroksen jälkeen edessä on maajoukkuetauko, joka saattaisi olla ihanteellinen aikaikkuna päävalmentajan vaihdokselle.

Barcelona vierailee Atlético Madridin luona lauantaina kello 22 alkavassa ottelussa, joka on nähtävissä suorana C More Sport 2 -kanavalla sekä C Moren suoratoistopalvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja