Lähde: Pep Guardiola lähetti Manchester Cityn pelaajille uhmakkaan viestin jättirangaistuksen jälkeen – kilpailijat kaivoivat tikarit esiin

0:50
MTV Uutiset Live kertoi perjantaina Manchester Cityn rangaistuksesta, joka sulkee seuran seuraavaksi kahdeksi vuodeksi ulos Mestarien liigasta.

Manchester Cityn sulkeminen jalkapallon Mestarien liigasta seuraavaksi kahdeksi kaudeksi on jalkapallokauden toistaiseksi merkittävin tarina. Joukkue itse ei ehdi jäädä rangaistusta ja sen juridisia sisältöjä pohtimaan, sillä elintärkeä ottelupari Real Madridia vastaan Mestarien liigan neljännesvälierissä on ovella.

Seura on raivoissaan päätöksestä, eikä se jätä kirjaintakaan kääntämättä taistelussa sen täytäntöönpanoa vastaan.

– Nyt, enemmän kuin koskaan, meidän on näytettävä, ettemme ole rahaa vaan lahjakkuutta, Cityn päävalmentajan Pep Guardiolan ymmärretään kertoneen The Athleticin mukaan pelaajilleen Uefan langettamaa rangaistusta seuranneessa tapaamisessa.

Uefa ilmoitti perjantaina Cityn harhauttaneen Euroopan jalkapalloliittoa pääsponsoriltaan Etihadilta saamiensa tulojensa osalta ja rikkoneen "vakavasti" taloudellisen reilun pelin sääntöjä. Tarkemmin sanottuna seura on vääristellyt kirjanpitoaan ja piilottanut tulojaan päättyneen vuosikymmenen aikana.

Urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CAS:iin päätöksestä valittava City saa lisäksi 30 miljoonan euron sakot.

Manchester City palasi perjantaina talvilomaltaan jatkamaan kautta, mutta ympäröivät olosuhteet olivat muuttuneet radikaalisti. The Athleticin lähteet kuvailivat palaverissa vallinnutta tunnelmaa uhmakkaaksi, joka tietojen mukaan kiteytyi viestiin: "Jos Uefa ei rakasta meitä, olkoon, näytämme heille."

Guardiolan kerrotaan alleviivanneen uskoaan pelaajiin ja näiden kykyä pudottaa Real Madrid. Pelaajia on kehotettu keskittymään tulevaan enemmän kuin koskaan ja unohtamaan juhliminen keskittyen vain huolehtimaan itsestään paremmin kuin koskaan.

Lehden mukaan Cityn pelaajat eivät osanneet lainkaan odottaa Uefan rangaistusta. Seura lähestyi pelaajiensa agentteja perjantaina ja käski näitä pysymään rauhallisina vakuutellen kykyään kumota langetettu rangaistus. Samalla haluttiin varmistaa pelaajien hiljaisuus sosiaalisessa mediassa asian tiimoilta.

Samaan aikaan, kun Manchester Cityn toimistolla on virrannut tuskanhiki, seuran kilpailijat ja vanhat viholliset eivät ole piilotelleet vahingoniloaan. Manchester Unitedin ex-puolustaja Rio Ferdinand harmitteli päätöstä sosiaalisessa mediassa varsin sarkastiseen sävyyn.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen

Ferdinandin lisäksi Tottenhamin päävalmentaja Jose Mourinho ei myöskään malttanut olla kommentoimatta tilannetta.

– En ole käyttänyt hetkeäkään analysoimalla Uefaa. Heidän on tehtävä se. Jos ryhdyn siihen, minun on kysyttävä, tuleeko vuonna 2018 toiseksi sijoittuneesta joukkueesta mestari? Kyllä vai ei? Mourinho sanoi Mirrorin mukaan ja viittasi kauteen, jolloin hän luotsasi Manchester Unitedin Valioliigassa toiseksi.

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Tiistai:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Dortmund – PSG klo 21.55 C More Sport 1
Atletico Madrid – Liverpool klo 21.45 C More Sport 2
Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Tottenham - Leipzig klo 21.55 C More Sport 1
Atalanta - Valencia 21.45 C More Sport 2

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.