Cristiano Ronaldo teki historiaa ja ratkaisi lisäajalla – Barcelona on tavattoman syvissä vesissä

Cristiano Ronaldon ilta oli säkenöivä. Portugalilaisesta tuli yksin jalkapallon Mestarien liigan eniten otteluita tahkonnut pelaaja ja hän ratkaisi taiston lisäajan lopussa, kun Manchester United voitti Villarrealin maalein 2–1.

Ronaldo oli ennen Villarreal-peliä tasoissa Iker Casillasin kanssa 177 Mestarien liiga -ottelulla. Nyt Ronaldo on 178 pelin myötä yksin eniten Mestarien liiga -matseja tahkonnut pelimies.

Ronaldo kasvatti myös lukemiaan Mestarien liigan kaikkien aikojen maalihaina. Tuorein, 136:s osuma ratkaisi ottelun Villarrealia vastaan toisen jakson lisäajan viimeisellä minuutilla, kun portugalilainen tykitti pallon Villarreal-maalivahti Geronimo Rullin käsien kautta häkkiin.

Katso video Ronaldon maalista jutun ylälaidasta!

Alex Telles tälläsi Unitedin avausmaalin, 1–1-tasoituksen, komeasti ilmasta kaukolaukauksella, kun Bruno Fernandes oli keskittänyt vapaapotkun hänelle takaviistoon rangaistusalueen rajan taakse.

Paco Alcacer iski Villarrealille aiemmin toisen puoliajan alkuminuuteilla.

F-lohkon tilanne on kahden kierroksen jälkeen tiukka: Atalanta on keulilla neljällä pisteellä, Young Boysilla ja Unitedilla on kolme pinnaa ja Villarrealilla yksi piste.

Benfica vei Barcelonaa

Jos Manchester United onnistui pelillisistä vaikeuksistaan huolimatta tuloksellisesti, samaa ei voinut sanoa toisesta suurseurasta FC Barcelonasta. Katalonialaisten tavattoman murheellinen syöksy jatkui nyt Benfican vieraana, kun portugalilaiset rallattelivat 3–0-voiton.

Darwin Nunez iski Benficalle jo parin minuutin pelin jälkeen, ja Barcelona-puolustusta vietiin jälleen 69. minuutilla, kun Rafa Silva kasvatti irtopallosta portugalilaisten johtoa.

Nunez viimeisteli vielä kerran, kun hän onnistui rangaistuspotkusta 79. minuutilla. Ja kuin hatuksi Barcelonan räpiköinnille Eric Garcia rikkoi itsensä toisella keltaisella kortilla ulos varsinaisen peliajan viime minuuteilla.

Barcelonan otteet ovat takunneet Espanjan liigassakin, ja nyt Mestarien liigassa saldo on kahden pelin jälkeen nolla pistettä. Kaksi viikkoa sitten katalonialaiset kärsivät Bayern Münchenille 0–3-tappion.

Bayern München voitti Kiovan Dynamon maalein 5–0 ja johtaa E-lohkoa kahden kierroksen jälkeen kuudella pisteellä. Benficalla on neljä pinnaa, ja Barcelonan edellä on myös Kiovan Dynamo yhdellä pinnallaan.

Kysymys kuuluu: kuinka kauan Barcelonaa valmentava Ronald Koeman saa enää jatkaa tehtävissään?