Mainos

Kreml tyrmäsi Mashadovin presidenttiehdokkuuden

Venäjä on tyrmännyt Tshetshenian presidentin Aslan Mashadovin uusintaehdokkuuden Tshetshenian tulevissa presidentinvaaleissa. Kreml syyttää Mashadovia terroristiksi.

Mashadov, Aslan

Venäjä on tyrmännyt tuoreeltaan ajatuksen Tshetshenian presidentin Aslan Mashadovin uusintaehdokkuudesta presidentinvaaleissa, jotka on määrä järjestää ensi lokakuussa.

Mashadovin uusintaehdokkuuden otti esiin presidentti Vladimir Putinin ihmisoikeuskomission puheenjohtaja Ella Pamfilova, jonka mielestä tshetsheeneille aiemmin luvattu armahdus voisi koskea myös Mashadovia. - Armahduksen jälkeen Mashadov voisi tavoitella jatkokautta, Pamfilova sanoi.

Kreml tyrmäsi Pamfilovan esityksen tämän "henkilökohtaisena mielipiteenä". -(Mashadov) ei voi osallistua vaaleihin. Hän ei voi anoa armahdusta, koska häntä syytetään useista rikoksista, jotka eivät kuulu armahduksen piiriin, Kremlin Tshetshenia-tiedottaja Sergei Jastrzhembski sanoi.

Venäjän parlamentti lupasi kesäkuussa armahduksen kaikille tshetsheenikapinallisille, jotka luopuvat aseistaan elokuun loppuun mennessä. Armahdus ei koske vakaviin rikoksiin syyllistyneitä.

Venäjän johto on leimannut Mashadovin terroristiksi. Hänen valittiin separatistimielisen Tshetshenian presidentiksi vuoden 1997 vaaleissa ensimmäisen Tshetshenian sodan jälkeen.

Ensi syksyn vaalien voittajaksi veikataan Moskovan asettaman Tshetshenian hallinnon johtajaa Ahmad Kadyrovia.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.