Mainos

Kreml ja Valkoinen talo neuvottelivat ydinaseista

Venäjän ja Yhdysvaltojen päämiehet ovat pitäneet puhelinneuvottelun ydinaseiden vähentämisestä. Vanhan START-sopimuksen voimassa olon lähetessä loppuaan suurvallat laativat uutta sopimusta, jolla on sama tavoite kuin edeltäjällään: Ydinaseiden vähentäminen.

Moskovasta kerrotaan, että puhelinneuvottelu oli rakentava ja näyttää siltä että uusi ydinaseita koskeva sopimus allekirjoitetaan lähitulevaisuudessa.

- Samalla päämiehet keskustelivat myös muista valtioiden välisistä asioista, kertoo Kreml nettisivuillaan. Samainen tiedote luonnehtii puhelinkeskustelua rakentavaksi, ja kertoo, että se käytiin Yhdysvaltojen aloitteesta.

Valkoinen talo on julkaissut samantyyppisen tiedotteen. Sen mukaan presidentit Barack Obama ja Dmitri Medvedev ovat samaa mieltä siitä, että maat ovat lähellä uutta ydinasesopimusta.

- Presidentit totesivat neuvottelujen olevan loppusuoralla ja lupasivat jatkaa rakentavaa yhteydenpitoaan, joka on edistänyt maiden välisiä suhteita menneen vuoden aikana, muotoili Valkoinen talo.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.