Mainos

Kreikkalaisjuoksijoille lisäaikaa

Doping-epäilysten kohteeksi joutuneet kreikkalaisjuoksijat Kostas Kenteris ja Ekaterina Thanou ovat saaneet maanantaihin asti lisäaikaa saapua dopingtestiin ja kurinpitovaliokunnan kuultavaksi.

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) on antanut kreikkalaisjuoksijoille maanantaihin asti lisäaikaa saapua dopingtestiin. Olympikomitean kurinpitovaliokunta antaa raporttinsa maanantain keskustelujen jälkeen. Kostas Kenteris ja Ekaterina Thanou eivät saapuneet ensimmäiseen dopingtestiinsä, koska he joutuivat moottoripyöräonnettomuuteen.

Kaksikko loukkaantui lievästi moottoripyöräonnettomuudessa eilen illalla, ja hejoutuivat yöksi sairaalahoitoon. Tuoreimpien tietojen mukaan he jäävät sairaalaan tarkkailtaviksi vielä kahdeksi päiväksi.

Moottoripyöräonnettomuus sattui samaan aikaan, kun kaksikon piti saapua dopingtestiin. Dopingtestistä pois jääminen on herättänyt epäilyksiä dopingin käytöstä.

Kenteristä ja Thanouta ei löydetty eilen olympiakylästä, mistä heitä etsittiin dopingtestiä varten. Kreikan joukkueen selityksen mukaan joukkueenjohto ei ollut ilmoittanut testistä urheilijoille. Kaksikon oli määrä tulla Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) kolmihenkisen kurinpitovaliokunnan kuultavaksi.

Kurinpitoelimen on tarkoitus antaa asiasta raportti KOK:n toimeenpanevalle komitealle, jonka ratkaisua odotetaan vielä perjantain kuluessa.

Kännykät kiinni

Kenteris ja Thanou olivat moottoripyörällään matkalla valmentajansa luota olympiakylään, kun he kaatuivat. Kaksikon valmentaja Kristos Tsekos selitti, että juoksijoiden kännykät olivat suljettuina eivätkä he tienneet, että heitä etsittiin testiä varten.

-He olivat minun kanssani ja he lähtivät moottoripyörällä ehtiäkseen nopeasti kisakylään, Tsekos selitti.

Kreikan joukkueen johtaja Yiannis Stamatopoulos kertoi hieman erilaisen version kaksikon määränpäästä. Hänen mukaan juoksijat poistuivat kisakylästä hakeakseen ja henkilökohtaisia tavaroitaan kotoa.

Pyörää ohjannut Kenteris loukkasi onnettomuudessa niskansa ja sai haavoja alavartaloonsa. Thanou sai ruhjeita vatsaansa ja lantioonsa. Toistaiseksi ei ole tiedossa, vaarantavatko juoksijoiden vammat heidän osallistumisensa olympiakisoihin. Kenteristä oli veikattu illan avajaisten olympiatulen sytyttäjäksi.

-Päätämme heidän kilpailemisestaan muutaman päivän sisällä. Tärkeintä on urheilijoiden terveys, eikä heillä ole vakavia vammoja, kreikkalaisjuoksijoiden valmentaja Kristos Tsekos sanoi sairaalan ulkopuolella.

Doping-epäilyt puhuttavat

Kenteris kuului Sydneyn olympiakisojen suuriin yllättäjiin rutistettuaan 200 metrin voittoon. Myös Thanou teki läpimurtonsa Sydneyssä, missä hän juoksi Marion Jonesin vanavedessä sadan metrin hopealle. Kenteris on voittanut 200 metriä myös MM- ja EM-kisoissa, mutta epäilyt dopingin käytöstä ovat varjostaneet hänen menestystään, vaikkei hän koskaan ole antanut positiivista testinäytettä. Kenteris on kilpaillut erittäin harvoin, mikä on herättänyt epäilyjä testien välttelystä. Viime vuonna hän jätti Pariisin MM-kisat väliin reisivammaan vedoten.

Viime vuonna kaksikkoa ei tavoitettu harjoituskauden dopingtestiä varten. Saman valmentajan alaisuudessa harjoitteleva kaksikko oli ilmoittanut harjoittelevansa Kreetalla, vaikka majailivatkin todellisuudessa Qatarissa.

Kenteris ja Thanou olivat kateissa jo ennen Ateenaan saapumistaan, kun he harjoittelivat Chicagossa. KOK:n lääketieteellisen komitean puheenjohtaja Arne Ljungqvistin kertoi, että testaajat yrittivät tavoittaa kaksikon Chicagosta, mutta juoksijoita ei tavoitettu heidän ilmoittamastaan osoitteesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.