Mainos

Kreikka valmistautuu jo uusiin vaaleihin?

Kreikan presidentti Karolos Papoulias ehdottaa väliaikaisen virkamieshallituksen muodostamista Kreikkaan, kertoi sosialistinen Pasok.

Pasokin johtaja Evangelos Venizelos kertoi ehdotuksesta illalla tavattuaan Papouliasin. Evangelosin mukaan tilanne on hyvin vaikea ja enemmistöhallituksen saavuttaminen vaikuttaa epätodennäköiseltä.

Papoulias aikoo jatkaa keskusteluja kaikkien puolueiden kanssa huomenna. Vain uusnatseiksi luonnehdittua kansallismielistä Kultainen aamunkoitto -puoluetta ei ole kutsuttu mukaan.

Säästötoimia vastustavat vasemmistopuolueet Syriza ja Demokraattinen vasemmisto ilmoittivat ottavansa osaa tiistaina neuvotteluihin.

Reilu viikko sitten pidetyt parlamenttivaalit veivät Kreikan poliittiseen pattitilanteeseen, jossa jo kolme hallitustunnustelijaa on epäonnistunut. Hallitustunnusteluilta on pudonnut pohja, koska entiset valtapuolueet eivät saa muita puolueita rinnalleen.

Jos hallitusta ei saada kasaan torstaihin mennessä, Kreikassa pidetään kesäkuussa uudet vaalit. Tilanne saattaa johtaa Kreikan irtaantumiseen eurosta.

To Vima -lehden viikonloppuna teettämän mielipidekyselyn mukaan 78 prosenttia kreikkalaisista haluaa hallituksen tekevän kaikkensa, jotta Kreikka pysyisi rahaliitossa.

– Meidän on pakko pysyä eurossa. Elin drakman ajan köyhyydessä, enkä halua sitä takaisin. Poliitikkojen pitää tehdä yhteistyötä tai Kreikka tuhoutuu. Kerrankin heidän pitää välittää kansasta, eikä vain omasta asemastaan, sanoi eläkeläinen Maria Kampitsi.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.