Mainos

Kreikka tukee Turkkia jäsenneuvotteluissa

Kreikka ja Turkki vakuuttivat tänään jatkavansa suhteidensa kehittämistä ja Kreikan pääministeri Kostas Simitis toisti maansa tukevan Turkin ponnisteluja kohti Euroopan unionin jäsenyyttä. Simitis ja hänen turkkilainen virkaveljensä Bülent Ecevit tapasivat tänään Balkanin maiden huippukokouksen yhteydessä Bukarestissa Romaniassa.

-Turkki on EU:n jäsenehdokas. Kreikka on jo ilmaissut tukevansa Turkin suuntautumista Eurooppaan ja haluaa auttaa naapurimaataan tässä asiassa, Simitis sanoi. Turkki hyväksyttiin EU:n huippukokouksessa Helsingissä joulukuussa virallisesti jäsenehdokkaaksi.

Kreikan ja Turkin väliset suhteet ovat lämmenneet Turkissa sattuneen tuhoisan maanjäristyksen jälkeen ja maat ovat jo pelkästään tänä vuonna allekirjoittaneet useita suhteiden parantamiseen tähtääviä sopimuksia. Balkanin maiden huippukokouksessa Albanian, Bulgarian, Kreikan, Makedonian, Romanian ja Turkin johtajat allekirjoittivat lauantaina alueellista yhteistyötä ja hyviä naapurisuhteita koskevan peruskirjan. Peruskirja kattaa myös yhteistyön Balkanin vakaussopimuksen kanssa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.