Mainos

Kreikassa odotellaan Brysselin ratkaisua ja suurlakon alkamista

Kreikan hallitus pääsi vihdoin päivällä sopuun uusista tiukoista säästötoimista, jotka ovat ehtona maalle myönnettävälle 130:n miljardin euron tukipaketille.

Euromaiden valtiovarainministerit ovat kokoontuneet Brysseliin keskustelemaan tuen myöntämisestä.

MTV3 Uutisten kirjeenvaihtaja Helena Petäistö kertoo, että paikalle saapuneen valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen mukaan päätöstä lainapaketista ei vielä tänään ole odotettavissa.

Petäistön mukaan tunnelmat Brysselissä ovat helpottuneet Kreikan hallituksen päästyä päivällä sopuun.

-Viime päivinä euromaat ovat olleet vihaisia Kreikalle ja sen ikuisille lupauksille, joita maa ei sitten täytä, toteaa Petäistö.

Ateenassa puolestaan odotellaan Brysselin ratkaisua ja suurlakkoa, joka kattaisi puolet Kreikan työvoimasta. Kirjeenvaihtaja Kari Lumikero kertoo, että Ateenaan on kerääntynyt tuhansia mielenosoittajia.

- Ei täällä iltapäivän tapahtumien jäljiltä ole riemunkiljahduksia kuultavissa. Aukiolle on kerääntymässä tuhansia mielenosoittajia, jotka vastustavat näitä uusia leikkauksia, kertoo Lumikero.

Lumikeron mukaan kevät tulee olemaan hankalaa ja ankeaa aikaa kreikkalaisille. Monet ovat valittaneet ansiotasojensa reiluista vähentymisistä viimeisten kahden vuoden aikana.

- Kevät ja tuleva viikonloppu tulee olemaan villi Kreikassa. Ammattiosastot ovat julistaneet yleislakon sekä huomiseksi että lauantaille. Mielenosoituksia on myös odotettavissa lisää.

Katso Helena Petäistön raportti Brysselistä (Seitsemän uutiset 9.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.