Mainos

MTV3 Ateenassa: Saako Kreikka tarvitsemansa lisätuen?

Kreikan hallituspuolueet ovat päässeet sopuun säästötoimista, joita tarvitaan, jotta maa voi saada uuden tukipaketin.

Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi kertoi sovusta tiedotustilaisuudessaan Frankfurtissa. Kreikan pääministeri Loukas Papadimos on vahvistanut tiedon.

EU, Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ja Euroopan keskuspankki ovat asettaneet säästötoimet ehdoksi Kreikalle myönnettävälle 130 miljardin euron lisätuelle.

Euromaiden valtiovarainministerit kokoontuvat illalla Brysseliin päättämään tukipaketin myöntämisestä Kreikalle. Kreikan toisesta tukipaketista sovittiin alustavasti EU-huippukokouksessa viime lokakuussa.

MTV3:n toimittaja Kari Lumikero on Ateenassa seuraamassa tunnelmia ennen illan kriittistä kokousta.

– Kulissien takana on varmasti kovaa vääntöä, toteaa Lumikero.

Sopu uudistusohjelmasta on ehtona EU:n uuden pelastuspaketin maksamisesta Kreikalle. Neuvotteluissa on käyty kovaa vääntöä lisäeläkkeiden leikkaamisesta.

Suunnitellut säästötoimet tarkoittaisivat muun muassa mittavia irtisanomisia julkisella sektorilla sekä tuntuvia leikkauksia eläkkeisiin.

Kreikan kaksi suurinta ammattiliittojen keskusjärjestöä on julistanut maahan yleislakon. Kaksipäiväinen lakko alkaa huomenna. Ammattiliitot ovat kutsuneet koolle myös suuria mielenosoituksia viikonlopuksi.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.