Mainos

Kreikassa ihmiset ryöpyttävät hallitusta metsäpaloista

Kreikassa Ateenan lähistön metsäpalot ovat hallinnassa, mutta sammutusmiehistöt varmistelevat vielä, ettei uusia palopesäkkeitä pääse syntymään.

Ankara arvostelu katastrofin hoidosta kiihtyy. Tulipalot tuhosivat ainakin 150 kotia ja yli 20 000 hehtaaria maastoa. Kukaan ei kuollut paloissa, mutta pari ihmistä on loukkaantunut.

MTV3:n kirjeenvaihtaja Rita Srömmer kertoo Ateenasta, että kyteviä tulipesäkkaitä on edelleen paikka paikoin maastossa.

- Palopesäkkeet ovat usein hankalissa paikoissa, joten palomiesten on vaikea päästä niitä sammuttamaan. Myös armeija sotilaineen kiertää edelleen eri puolilla Ateenaa vesitykkien kanssa.

Tuhojen vakavuutta tutkitaan

Stömmer kertoo, että ihmiset ovat alkaneet palata hiljalleen takaisin koteihinsa. Paikalliset viranomaiset ovat tänään kierrelleet alueilla ja tutkineet tuhojen vakavuutta. Lisää arvioita tuhoista raportoidaan huomenna.

Metsäpalojen takia Kreikan hallitus ja viranomaiset ovat saaneet osakseen kovaa kritiikkiä tuhojen hoidosta. Tietojen mukaan Kreikassa olisi 3 000 palomiehen paikkaa täyttämättä, samoin sammutuskalustoa on arvosteltu vanhaksi ja rikkinäiseksi. Myös ihmiset, jotka ovat rakentaneet talojaan metsien keskelle, ovat saaneet osakseen arvostelua.

(MTV3)

Katso Rita Strömmerin raportti MTV3 Katsomosta (Seitsemän uutiset 25.8.2009):

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.