Mainos

Kreikan onnettomuuslaivan öljyvuotoa yritetään estää

Öljyn vuotaminen Santorinin lomasaaren läheisyyteen uponneesta risteilyaluksesta pyritään estämään samalla kun kahden onnettomuudessa kadonneen ranskalaisturistin etsinnät jatkuvat.

Sea Diamond-alus torstaina 5.4. Kuva: EPA/Stringer

Kreikan merenkulkuministeri Manolis Kefaloyannis sanoo, että Sea Diamond -risteilyaluksen uppoamisen jälkeen painopiste on nyt ympäristönsuojelussa sekä kahden kadonneen ranskalaisturistin löytämisessä. Ministerin mukaan ympäristönsuojelun osalta tilanne on hallinnassa, mutta yhä kateissa on keski-ikäinen ranskalaismies ja hänen teini-ikäinen tyttärensä.

Monet risteilyaluksen matkustajista ovat kritisoineet hidasta ja kaoottista evakuointia, osaamatonta henkilökuntaa ja pelastusliivien vähyyttä. Sea Diamondin yli 1500 matkustajasta lähes puolet oli amerikkalaisia. Laivalla oli runsaasti myös muun muassa espanjalaisia ja ranskalaisia.

Torstaina karilleajaneen ja sittemmin uponneen aluksen kapteeni ja viisi muuta päällystön jäsentä on asetettu syytteeseen huolimattomuudesta, joka aiheutti onnettomuuden. Merenkulkuministeri Kefaloyannis arvioi, että onnettomuus johtui inhimillisestä erehdyksestä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.