Mainos

KPN:n ja Belgacomin fuusioneuvottelut päättyivät

Hollantilaisoperaattori KPN:n ja sen belgialaisen naapurin Belgacomin fuusioneuvottelut lopetettiin tänään tuloksettomina. Kaksi kuukautta kestäneiden keskustelujen kompastuskiveksi muodostuivat yhdistymisen hintaan sekä uuden yhtiön johtamiseen liittyvät kysymykset. Yhtiöiden mukaan neuvottelut sujuivat ystävällisessä ja rakentavassa hengessä, mutta telemarkkinoiden yleinen epävarmuus vaikeutti sopimukseen pääsemistä.

Tieto neuvotteluiden lopettamisesta sysäsi KPN:n osakkeen roimaan 23 prosentin alamäkeen. KPN:n syöksykierre heijastui teleosakkeiden hintaan myös muissa maissa. KPN:lla on suuri tarve löytää itselleen yhteistyökumppani, sillä yhtiöllä on niskassaan 23,2 miljardin euron velkataakka. Yhtiön osakkeet ovat menettäneet viime vuoden maaliskuun huippunoteerausten jälkeen arvostaan yli 90 prosenttia.

KPN yritti fuusiota Belgacomin kanssa jo toistamiseen. Viime vuonna hollantilaisyhtiö neuvotteli yhdistymisestä myös espanjalaisen Telefonican kanssa. Hollannin valtio omistaa KPN:sta vajaat 35 prosenttia. Belgacomissa Belgian valtio on pääomistaja.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.