Kova syytös Robert Lewandowskista – EM-vastustajan valmentaja pöyristyi

Hollanti ja Puola nilkuttavat ensimmäiseen EM-kisaotteluunsa loukkaantumisten saattelemana. Hollantilaisluotsi Ronald Koemanin vihjaus valheellisen tiedon välittämisestä ei kuitenkaan uponnut hyvin Puolan leirissä.

Hollanti joutuu tulemaan EM-kisoissa toimeen ilman pelintekijä Frenkie de Jongia, jonka lisäksi keskikentältä puuttuvat myös Marten de Roon sekä Teun Koopmeiners.

– Periaatteessa meillä on nytkin vahva joukkue, Hollannin päävalmentaja Koeman sanoi.

– Olemme kuitenkin olleet hieman epäonnekkaita monien loukkaantumisten kanssa viime vuoden aikana. Osa heistä olisi ollut enemmän kuin arvokkaita maajoukkueelle.

Puolan talismaani Robert Lewandowski jättää sen sijaan avausottelun väliin lihasvamman takia. Lisäksi sairastuvalta löytyvät puolustaja Matty Cash, sekä hyökkääjät Arkadiusz Milik ja Karol Swiderski.

Puolan odotetaan kärsivän etenkin Lewandowskin poissaolosta. 35-vuotias Barcelona-kärki on maalannut 82 kertaa 150 maaottelussa.

Koeman aiheutti kuitenkin kiistaa ennen peliä, kun hän vihjasi uutisen Lewandowskin poissaolosta olevan bluffia.

– En osaa kommentoida sitä, koska en tiedä, onko se totta vai ei, Koeman sanoi.

Tähän Puolan päävalmentaja Michal Probierz antoi ärtyneen vastauksen.

– Jos Koeman ei usko, että Lewandowski ei pysty pelaamaan ensimmäistä ottelua, hän voi soittaa vaikka Barcelonaan. Hänellä on luultavasti ystäviä siellä, Porbierz tuhahti.

– Hänellä (Koemanilla) saattaa olla valtava tietämys loukkaantumisista. Minulla ei ole, ja luotan vain lääkintätiimiimme. On olemassa sanonta: “Kerro totuus ja ihmiset luulevat, että valehtelet”. Se pätee tässä.

Kun D-lohkosta löytyvät myös Ranska ja Itävalta, on kumpikin joukkueista pakkovoiton edessä sunnuntaina.

Hollantilaiset ovat voittamattomia 12 viimeisimmässä kohtaamisessaan Puolaa vastaan. He ovat hävinneet Puolalle viimeksi vuonna 1979.

Lue myös:

    Uusimmat