Nurmiskandaali EM-kisojen alla – "He ovat menettäneet ylpeytensä"

Jalkapallon miesten EM-kilpailut käynnistyvät perjantaina Saksassa. Tanskan ja Sveitsin maajoukkueiden valmistautumista on varjostanut harjoituskenttien nurmien heikko kunto. 

Tanska harjoitteli tiistaina yli tuhannen kannattajan edessä ja sen ensimmäinen ottelu on luvassa sunnuntaina Sloveniaa vastaan. Tanskan EM-leiri on lähellä Ranskan rajaa Freudenstadtissa ja se harjoittelee Hermann Saam Stadiumilla, jolle on vasta asetettu uusi alusta. Joukkueenjohdon mukaan kentän nurmi on todella huonossa kunnossa.

– Uefan (Euroopan jalkapalloliitto) ja saksalaisen EM-kisaorganisaation pitää pikkuhiljaa selittää, kuinka jouduimme tänne. Kaikki tämä vaikka kyseessä ovat EM-kisat. Se on käsittämätöntä, että joudumme seistä tässä puhumassa harjoitusolosuhteista. Mielestäni Uefa on menettänyt ylpeytensä, Tanskan joukkueenjohtaja Christian Nörkjär sanoi tanskalaissivusto Bold.dk:lle.

Uefa on tehnyt turnauksen alla yhteistyötä useiden amatöörijärjestöjen kanssa kenttien kunnon ylläpitämiseksi. Tanska ei ole ainoa maajoukkue, joka on pettynyt alustan kuntoon. Myös Sveitsi on valittanut asiasta Uefalle.

Sveitsin maajoukkueen päävalmentaja Murat Yakin oli maanantaina tarkastelemassa Stuttgartissa sijaitsevan Waldau Stadionin nurmea, eikä vaikuttanut kovin tyytyväiseltä näkemäänsä.

– Kenttä on selvästikin riittämätön. Uefa on kuitenkin luvannut tehdä kaikkensa, jotta tilanne paranee, joukkueenjohtaja Pierluigi Tami sanoi Der Spiegelin mukaan.

Tamin mukaan pelaajatkin ovat yllättyneet negatiivisesti kentän kunnossa. Sveitsin liitto on myös kertonut, ettei se voi siirtää harjoituksiaan Bundesliigassa pelaavan Stuttgartin harjoituskeskukseen, sillä tämä vaatisi liikaa matkustusaikaa. Sveitsin EM-turnaus käynnistyy lauantaina Unkaria vastaan.

Katso alta: Sveitsin päävalmentaja Murat Yakin tarkasteli harjoituskentän nurmen kuntoa.

Lue myös:

    Uusimmat