Mainos

Kova pudotuspeli Tallinnan ravintoloissa

Mokiy Juures

Viron talouskriisi koettelee suuresti monia matkailuun liittyviä yrityksiä, kuten hotelleja, kylpylöitä, ravintoloita ja kauppoja. Ravintoloille ennustetaan syksyyn mennessä kovaa pudotuspeliä.

Tallinnan vanhakaupunki on yksi Viron tärkeimmistä kohteista ja nähtävyysistä, eikä sekään ole välttynyt vakavan talouskriisin vaikutuksilta. Vuodenvaihteen jälkeiset perinteiset alennusmyynnit ovat jatkuneet tai alkaneet uudestaan. Suuret kyltit ikkunoissa lupaavat jopa 70-80 % alennuksia, kun asiakkaita yritetään houkutella ostoksille.

Lukuisissa matkamuistomyymälöissä ei näy juuri ketään. Jokunen kauppa on lopettanut kokonaan. Ravintoloiden ovissa näkyy ilmoituksia "väliaikaisesti suljettu".

Suomalaisomisteinen, suomalaisten hyvin tuntema Arizona Saloon Virukadulla supisti ensin aukioloaan ja on nyt muutaman päivän remontissa.

Erään virolaisen ravitola-alan asiantuntijan mukaan Virossa olisi ensi syksyyn mennessä ravintoloita, pubeja ja muita ravitsemusliikkeitä ainakin neljännes vähemmän kuin vuosi sitten.

Kriisi tuntuu myös hoteleissa ja kylpylähotelleissa. Pärnun Söprus-hotellin myyntijohtja Ivi Altmäe sanoo, että esimerkiksi suomalaisten määrä on alkuvuodesta jonkin verran vähentynyt viime vuoden vastaavasta ajasta. Peruutuksia on tullut erityisesti ryhmistä, joita ei ole saatu täyteen Suomessa. Samaa sanomaa kerrotaan muistakin hotelleista. Esim. Tarton hotelleissa on ollut alkuvuonna hyvin tyhjää ja Tarton tunnetuin pubi Wilde on tehnyt konkurssin.

Virolaiset ovat kriisin myötä alkaneet ostaa entistä enemmän käytettyjä tavaroita ja vaatteita sekä vähentäneet ruokaostoksiaan viidenneksen verran.

Maailman laajuinen talouskriisi on iskenyt selvästi pahemmin Viron talouteen kuin esimerkiksi Suomen. Yritysten myyntitulot vähenivät yli 13 prosenttia jo loppuvuodesta, teollisuustuotanto on laskenut lähes 30 prosenttia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.