Mainos

Kova kilpailu laski telemaksuja viime vuonna roimasti

Telepalvelut maksoivat käyttäjilleen viime vuonna keskimäärin 6,6 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin

Liikenne- ja viestintäministeriön teettämän tutkimuksen mukaan, hintojen lasku oli suurin sitten vuoden 1996, jolloin ns. televero poistui. Jos mukaan lasketaan myös laajakaistapalvelut, on lasku tutkimuksen mukaan jo lähes kymmenen prosentin luokkaa.

Alamäkeä loivensivat vain entisenhintaiset lankapuhelut, sillä matkapuhelinpuolella lasku oli myös melko jyrkkää. Matkapuheluiden hinnanlasku kiihtyi kaiken lisäksi loppuvuotta kohti.

Kaikkien liittymätyyppien keskimääräinen minuuttihinta vajosi kymmenyksen. Lasku johtui suureksi osaksi kovasta kilpailusta, markkinoille tuli muun muassa lisää halpaliittymiä.

Laajakaistoissa hurjaa laskua

Suurimpien operaattorien laajakaistaliittymien kuukausimaksut laskivat 44-48 prosenttia vuodessa. Hintojen alamäki on aiemmista vuosista jyrkentynyt.

-Lisääntynyt kilpailu on myös laskenut joidenkin operaattoreiden avaus- tai kytkentämaksuja.Palveluun liittyminen on ollut lähes jatkuvasti mahdollista vieläkin edullisempaan tarjoushintaan tai jopa ilmaiseksi, ministeriöstä kerrotaan.

Lankapuheluiden tilanne poikkeaa yleisestä kehityksestä. Paikallispuheluiden ja ulkomaanpuheluiden hinnat olivat melko tarkkaan edellisvuoden tasolla, mutta kotimaan kaukopuheluiden hinnat nousivat keskimäärin 4,9 prosenttia. Nousu tosin selittyi paikallisverkkomaksun korotuksella.

Toissa vuoden tapaan halvimpia paikallispuheluita soitettiin Länsi- ja Keski-Suomessa, kalleimpia taas Etelä- ja Itä-Suomessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.