Mainos

Koulutytön sieppaus: Näin taksit hälytettiin apuun

Kun 8-vuotias tyttö katosi Kotkassa tiistaina, alueen takseihin välittyi avunpyyntö. Liikkeellä olevat autot saivat kadonneen tuntomerkit ja pyynnön pitää silmänsä ja korvansa auki.

– Ei me nyt mikään poliisin varjoyksikkö olla, mutta ne kuskit, jotka ovat liikenteessä, katselevat ympärilleen, kertoo Kymenlaakson taksin toimitusjohtaja Timo Lönnberg.

Lönnberg ei osaa sanoa, tuliko Kotkassa joku sieppaajan jäljille johtaneista vinkeistä taksikuskilta, mutta tietää, että autoissa oltiin valppaina.

– Tiedän, että taksit ovat osallistuneet näihin etsintöihin, Lönnberg tyytyy toteamaan.

Normaali käytäntö katoamistapauksissa

Taksit nousivat kiitoslistalle Kymenlaakson poliisin eilisessä tiedotustilaisuudessa, kun tapauksessa yleisjohtajana toiminut komisario Ilari Van der Steen kiitti yleisöä avusta tytön etsinnöissä.

– Poliisi tiedotti asiasta välittömästi mediassa ja muun muassa taksit mobilisoivat omat etsinnät tapauksen johdosta, Van der Steen sanoi.

Hänen mukaansa taksien valjastaminen poliisin avuksi on katoamistapauksissa normaali käytäntö.

– Yleisesti silloin kun etsitään kadonnutta, pyrimme saamaan mahdollisimman paljon liikkeellä olevia silmiä ja korvia havainnoimaan. Se on ihan normaali menettelytapa, ellei ole jotain tiettyä syytä olla kertomatta asiasta, Van der Steen kertoo.

Taksit hälytetään apuun taksikeskuksen välityksellä.

– Soitamme ulaan ja pyydämme heitä välittämään viestin liikkeellä oleville autoille. Kuskit myös seuraavat itse paljon mediaa, joten tieto kulkee sitäkin kautta.

"Osasto otti osaa etsintöihin"

Myös Van der Steenin mukaan on mahdotonta sanoa, oliko tässä tapauksessa joku vinkki peräisin taksikuskilta. Suurin osa vihjeistä tulee hätäkeskuksen kautta tai poliisin ilmoittamaan numeroon.

– En pysty sanomaan, minkä verran juuri takseista oli tällä kertaa apua. Meille tuli niin paljon vinkkejä en pysty yksilöimään, mitä kautta ne tulivat.

Kiitokset hän halusi välittää kaikille valppaille kansalaisille.

– Se oli vaan sellainen havainto, että takseja näkyi paikalla paljon. Pisti silmään, että se osasto otti osaa niihin etsintöihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.