Mainos

Kouluturvallisuus huolestuttaa opettajia

Etenkin koulumaailmassa käydään parhaillaan kiivasta keskustelua siitä, miten Jokelan ja Kauhajoen kaltaiset tragediat voitaisiin estää.

Valtakunnallisilla opettajien koulutuspäivillä on vaadittu, että yleisestä tuottavuusajattelusta pitää luopua ja koulujen resurssit palauttaa lamaa edeltäneelle tasolle.

- Huolestuneena katson tätä tuottavuusteeman tai -prinsiippien nimissä tehtävää rakennemuutosta, jossa yksikköjä suurennetaan, kouluja laitetaan yhteen ja luokkakokoja suurennetaan rahan ja tuottavuuden nimissä. Tämä ei ole turvallisuuden lisäämisen kannalta ollenkaan myönteinen kehitys, sanoo EU-komission koulutussäätiö erityisasiantuntija Pasi Sahlberg.

Myös opettajien mielestä suuret ryhmäkoot ja resurssipula ovat yksi keskeinen ongelmatekijä.

- 90-luvun alun jälkeen, kun olimme laman kourissa, ei ole palattu sille tasolle, mikä oli ennen esimerkiksi oppimateriaalien osalta, sanoo rehtori Markku Suortamo Jyväskylän Puistokoulusta.

Raha ei kuitenkaan ratkaise kaikkea, vaan kaikkein tärkeimmäksi asiaksi opettajat nostaisivat yhteisöllisyyden. Suomalaisessa koulumaailmassa se ei toteudu muun Euroopan tapaan, jossa vanhemmat ovat enemmän mukana koulujen elämässä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.