Mainos

Koulun päättäjäisille karmea loppu – 14-vuotias tyttö raiskattiin

Koulujen päättäjäiset vuoden 2011 kesäkuussa päättyivät ikävästi, kun 14-vuotias tyttö joutui raiskauksen uhriksi Helsingissä.

Tapahtuma-aikaan 14-vuotias tyttö ja tämän tuttava, 18-vuotias mies olivat useiden muiden nuorien kanssa Hietaniemen uimarannalla juhlistamassa koulujen päättymistä. Ennen iltaa tyttö oli nauttinut alkoholia kaveriporukassa ja hän jatkoi alkoholin nauttimista uimarannalla. Tyttö on kuvaillut päihtymistään siten, että käveleminen ja puhuminen oli ollut vaikeaa.

Tyttö oli jäänyt illan mittaan kahden henkilön kanssa ja he olivat yhdessä ryhtyneet etsimään kavereitaan. Lopulta he päätyivät hautausmaan muurin viereen. Tyttö oli tässä vaiheessa niin päihtynyt, ettei ollut pystynyt pitämään silmiään auki. Tuolloin mies pakotti tytön seksuaalisiin tekoihin.

Tämän jälkeen tyttö meni nuorukaisen kanssa takaisin rannalle. Mies tuki tyttöä pystyssä, koska hän ei päihtymyksensä vuoksi pystynyt yksin kävelemään. Kun tyttö tapasi nuorukaisen kavereita, huomasi tyttö joutuneensa ringin keskellä. Kaverit pyysivät tyttöä tekemään seksuaalisia tekoja. Tämän jälkeen tyttö löysi oman kaverinsa ja pyrki uimarannalta pois.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuoden ja kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Mies joutuu maksamaan tytölle kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta 5 000 euroa, minkä lisäksi mies joutuu maksamaan tytölle oikeudenkäyntikuluja yli 2 500 euron verran.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.