Mainos

Koulun oppilaat lakossa Sodankylässä

Sodankylän Kelujärven koulun 3-6-luokkien oppilaat jäivät tänään koululakkoon. Syysloma jatkui lakkona, koska Sodankylän kunta ei lämmennyt koulun opettajien ja oppilaiden vanhempien vaatimukseen saada kouluun yksi opettaja lisää.

Sodankylän kunta tarjosi viime viikolla ratkaisuksi ongelmaan opetustuntien lisäämistä viidellä. Tuntiopettaja pitäisi viikossa neljä tuntia perusopetusta ja yhden tunnin erityisopetusta. Lisäksi koululla lisättäisiin koulunkäyntiavustajien käyttöä.

Kunnan tarjous perustui Lapin lääninhallituksen sivistystoimentarkastajan tekemiin huomautuksiin koulun opetuksen puutteista. Vastapuolella kunnan tarjousta pidettiin oikean suuntaisena, mutta riittämättömänä.

-12 tuntia viikossa on raja, josta alamme neuvotella, sanoo tiedottaja Anneli Immonen-Mokko. Oppilaat pysyvät pois koulusta kunnes lasten vanhempia ja opettajia tyydyttävä ratkaisu löytyy.

Hänen mukaansa opetusta tarvitaan lisää perusopetuksessa eikä niinkään erityisopetuksessa. Kelujärven koululla opiskelee yhden opettajan alaisuudessa 21 oppilasta. Immonen-Mokon mukaan tilanne yhteisluokassa on opettajapulan takia vähintäänkin kaoottinen. Luokassa on keskittymishäiriöitä eikä opettaja ehdi järjestyksenpidolta keskittymään kaikkien oppilaiden tasapuoliseen opetukseen.

-Maalaismatematiikallakin tajuaa, että jos luokassa 21 oppilasta ja oppitunti kestää 45 minuuttia, niin oppilasta kohden aikaa jää noin 2 minuuttia. Luokassa on kuitenkin pari lukihäiriöistä ja muuten erityisopetusta vaativaa oppilasta, joten kaikille ei jää aikaa mitenkään, Immonen-Mokko kuvailee tilannetta.

Sodankylän kunnanhallituksen puheenjohtaja Elsi Poikela ei pidä Kelujärven tilannetta poikkeuksellisena.

-Sodankylän kunnan alueella on puolenkymmentä kahden opettajan koulua, joissa eletään vastaavassa tilanteessa, hän sanoo. Sodankylän kunnanhallitus käsittelee Kelujärven opettajakysymystä tiistaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.