Koululaisten surku! Alakoulun joulujuhla peruttiin sähkökatkon vuoksi – rehtori joutui tekemään ikävän päätöksen: "Sää näytti nyt kaapin paikan"

Talvimyrsky pakotti Jämsän Jämsänkosken Korven koulun rehtorin perumaan 1. ja 2. luokkalaisten joulujuhlan. Osa koululaisten vanhemmista olivat saapuneet kaukaa nähdäkseen lukuvuoden huipentuvan lasten esitykseen, mutta joutuivatkin istumaan hämärään koulurakennukseen.

Sähköt menivät poikki myös Jämsänkosken Korven koulurakennuksesta iltapäivällä.

– Sää näytti nyt kaapin paikan: Sähköt menivät koko alueelta ja myös meidän koulumme oli pois pelistä, koulun rehtori Antti Manninen kertaa tämäniltaisia tapahtumia MTV Uutisille.

– Olen tehnyt opetustyötä kolmisenkymmentä vuotta ja ensimmäisen kerran urani aikana kävi näin, että olimme tekemättömän edessä, rehtori pohtii.

Luontoäidin ajoitus ei ollut paras mahdollinen, sillä koululla oli tarkoitus järjestää 1. ja 2. luokkalaisten kuusijuhlaksi kutsuttu tilaisuus, johon innokkaat koululaiset olivat hanakasti harjoitelleet.

Keskiviikko oli valikoitunut pienten tonttusten juhlapäiväksi myös siksi, että mahdollisimman moni vanhempi pääsisi paikalle. Vanhempia olikin alkanut kerääntyä koululle puoli kuuden aikaan illalla.

– Pyysin vanhempia odottamaan aulassa, jossa oli turvavalaistusta ja sanoin, että katsotaan kuuteen asti, miten tilanne elää, Manninen kertaa koululla vallinnutta odottavaa tunnelmaa. 

Kuusijuhla peruttiin pakon edessä

Koska tilanne näytti lohduttomalta eikä sähköjen paluu näyttänyt todennäköiseltä, Mannisen oli pakko viheltää peli poikki: Hän perui kuusijuhlan ja lähetti koululle kerääntyneet perheet turvallisesti kotimatkalle.

– Ajattelin sen olevan paras vaihtoehto, sillä paikalla oli 120 lasta ja heidän vanhempiaan, eli noin 250 ihmistä. Sitten, kun turvavalaistuksen akku loppuu, koulurakennuksessa on aivan säkkipimeää, Manninen perustelee päätöstään.

Rehtorin mukaan osa vanhemmista oli matkustanut kaukaa joulujuhlan nähdäkseen koululaisensa esiintymässä tonttuasussaan. Tunnelma oli harmituksesta huolimatta ymmärtäväinen – eihän luonnonvoimille tavallinen kuolevainen mahda mitään.

– Kaikki ymmärsivät tilanteen. Hirveän harmillista, sillä kaikki olivat virittäytyneinä juhlaan ja lapset olivat pukeutuneina juhlatamineisiinsa ja valmistaununeita esiintymään vanhemmilleen.

Loppu hyvin, kaikki hyvin

Koululaiset siirtyvät Jämsässä joululomalle tulevana lauantaina, jolloin koulussa järjestetään joulupuurotilaisuus.

Rehtorin mukaan keskiviikkona peruttu joulujuhla sekä lauantain joulupuurohetki yhdistetään yhdeksi kokonaisuudeksi, jolloin luvassa on muun muassa tonttuleikkejä ja yhteislaulantaa.

– Summa summarum: Kaikki päättyi lopulta onnellisesti eikä kenellekään ei käynyt kuinkaan, Manninen kiittelee.

MTV Uutiset seuraa myrskyn etenemistä hetki hetkeltä. Pääset live-seurantaan täältä

Jämsäläisen alakoulun joulujuhlan peruuntumisesta kertoi ensimmäisenä Keskisuomalainen

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja