Koululaiset juhlivat loman loppua kosteasti

Helsingin Hietaniemen uimarannan maastossa juhlittiin viimeistä lomaviikonloppua rennossa tunnelmassa - ilman pelkoa siitä, että poliisi takavarikoisi juomat.

Koululaiset ovat aloitelleet kesäloman viimeistä viikonloppua rauhallisissa merkeissä. Upea sää houkutteli nuorisoa liikkeelle, mutta esimerkiksi Helsingissä yö oli poliisin mukaan tehtävämäärältään tavallinen.

Hätäkeskuksilla on ollut yöllä vilkasta koko maassa, vakavampia onnettomuuksia ei ole kuitenkaan raportoitu.

Poliisi odottaa koululaisten juhlinnan vilkastuvan vasta ensi viikonloppuna, kun koulut ovat jo alkaneet.

"Keittoa, keittoa"

Helsingissä Hietaniemen uimarannalla oli eilen alkuillasta vielä auringonottajia, kun ensimmäiset nuoret alkoivat soljua suosittuun illanviettopaikkaan pussikaljoineen.

- Keittoa, keittoa, julisti illan ohjelmaksi seurakuntanuorien hyväntuuliseen ryppääseen kuulunut Late Asikainen.

Nousuhumalassa olevat alaikäiset nuoret suhtautuivat luottavaisesti poliisin.

- Ennen piti juosta, mutta ei poliisi täällä kaljoihin puutu. Katsovat vaan, että kaikki menee hyvin.

Kysymys Hietaniemen ja keskustan turvallisuudesta juhlapäivän iltana ja yönä jakoi mielipiteet kahtia. Esimerkiksi Latella oli kokemuksia uhkaavasta tilanteesta lähiön ostarilla ja Marja Kääriäisellä sekä Jannika Parosella lähentelystä.

- On, ei, on, ei, he vastailivat. Lopulta yhteiseksi mielipiteeksi lukittiin, että isossa porukassa on turvallista, mutta yksin ei.

Juhlijat levittäytyivät kaupungille

Poliisin mukaan helteinen päivä vaikutti alkuillan juhlintaan siten, että juhlijat levittäytyivät koko kaupungin alueelle.

Helsinkiläisten mielestä kaupungin pelottavimmassa paikassa, Kaisaniemen puistossa, nautittiin myös jo alkuillasta omia eväitä.

- Tää ei ole kiva paikka, mutta menettelee, koska ei ole parempaakaan. Vallatut talotkin viedään alta, sanoi punkkariseurueeseen kuulunut kesälomalainen Anna Heino.

- Tietenkin kesäloma on liian lyhyt ja säät ovat olleet surkeat, hän sanoi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat