Mainos

Koululainen "piiloutumisharjoituksesta": "Piti toimia nopeasti, mutta hiljaa"

Eteläsuomalaisen ala-asteen suojautumisharjoitus yllätti koulun oppilaan vanhemman.

”Sisään suojautumisen harjoituksesta” oli tullut vanhemmille Wilma-viesti, jossa kerrottiin, että koulun oppilaiden kanssa tullaan harjoittelemaan suojautumista ulkoisen uhan varalta. Äiti sanoo suhtautuneensa aluksi viestiin ristiriitaisin tuntein.

– Ensin mietin, että onko tämä todella tarpeellista. Lähinnä sitä, miten pelottava tuo kokemus voi olla etenkin herkemmille lapsille, äiti sanoo.

Äiti kuvailee 9-vuotiasta tytärtään herkäksi.

– Kun hän tuli koulusta, juttelimme asiasta. Harjoitus ei ollut aiheuttanut ylimääräistä, turhaa paniikkia. Tyttö suhtautui ”piiloutumisharjoitukseen” asian kuuluvalla vakavuudella, mutta ei liian peloissaan, äiti jatkaa.

Tyttären kertoman mukaan hänelle jäi mieleen, että tilanne, jota varten he harjoittelivat oli vakavampi kuin tulipalo.

– Kerrottiin, että harjoitellaan, jos joku tuntematon tulee kouluun. Piti toimia nopeasti, mutta hiljaa. Pojat eivät osanneet olla hiljaa, tytär kertoo.

Äiti sanoo, että harjoituksesta jäi hänelle vanhemapana hyvä tunne. Toisaalta hänen mielestään on hyvin valitettavaa, että maailma on nykyään sellainen, että tällaisia harjoituksia joudutaan järjestämään.

– Harjoitus meni näin kodin näkökulmasta hyvin. Täytyy ottaa huomioon, että harjoitus voisi mennä myös aivan pieleen väärin hoidettuna. Ikävä tosiasia kuitenkin on se, että tämän kaltaisille harjoituksille on todella tarvetta.

Äiti ja tytär eivät halunneet nimiään julkisuuteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.