Mainos

Koulujen oppilashuolloissa valtavia eroja

Erot opppilashuollossa ovat valtavat eri kuntien ja koulujen välillä. MTV:n uutisten kouluille tekemästä kyselystä käy ilmi, että käytännön panostukset ovat vähäisiä uudesta laista huolimatta.

Elokuussa voimaan tullut laki tekee opppilashuollosta oppilaiden oikeuden. Perjantaina hyväksytyissä opetushallituksen opetussuunnitelman perusteissa vaaditaan kuntia laatiman suunnitelma palvelujen järjestämisestä.

Käytännössä laki uhkaa kuitenkin jäädä hurskaaksi toivomukseksi, erot eri kuntien ja koulujen välillä ovat huimat. Tämä ilmeni MTV:n uutisten kouluille tekemästä kyselystä.

MTV:n kyselyssä tiedusteltiin, kuinka monta tuntia koulupsykologi, terveydenhoitaja ja koulukuraattori ovat viikossa koululla.

Psykologin palveluja oli käytössä alle kymmenen tuntia viikossa 90 prosentilla vastanneista kouluista. Kuraattori oli vastaavasti paikalla 77 prosentilla ja terveydenhoitaja samoin alle kymmenen tuntia viikossa 40 prosentilla vastanneista. Kouluista 57 prosentissa ei ollut lainkaan koulupsykologin palveluja tarjolla ja koulukuraattori puuttui 51 prosentista. Terveydenhoitaja puuttui kokonaan 3 prosentista.

Aineisto osoitti suuria eroja kuntien välillä. Pääkaupunkiseudulla asiat olivat koko valtakunnan tasoa paremmin hoidettu. Toisen pään esimerkkejä ovat Kuopio, Mikkeli ja Pori.

Kyselyyn vastasi 316 peruskoulua.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.01.2004)

Opetushallituksen pääjohtaja Kirsi Lindroos myöntää, että oppilashuolto ei vielä ole läheskään kunnossa. Lindroos lupaa vaatia lain noudattamista vaikkei selkeitä mittareita olekaan.

(18.01.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.