Kotonaan kärvistelevä Kalle Rovanperä joutui entisen F1-kuskin kohtalotoveriksi – "Tuli nyt vähän huonoon saumaan"

5:34
Kalle Rovanperä ajoi helmikuisessa Ruotsin rallissa upeasti kolmanneksi.

Kun rallin MM-sarja on maailmalla vallitsevan tilanteen vuoksi tauolla, Toyotan WRC-kuljettaja Kalle Rovanperä pyörittelee kärsimättömänä peukaloita kotimaisemissaan Puuppolassa.

Rovanperä palasi kauden kolmannesta MM-osakilpailusta Meksikosta noin kolme viikkoa sitten. Ensimmäiset kaksi viikkoa menivät ohjeistuksen mukaan karanteenissa.

– Ihan kiva, kun on kerrankin aikaa olla kotona, mutta toisaalta kun ei oikein pysty tekemään mitään, niin ei se kovin kivaa ole sekään. En ole hirveästi ollut tekemisissä kenenkään kanssa, mutta toisaalta ei ole ollut ainakaan vielä mitään tarvettakaan olla, Rovanperä kertoo MTV Urheilulle puhelimitse.

– Karanteenin aikana en tehnyt mitään. Nyt on tullut treenattua fysiikkapuolta jonkin verran, kun on ollut aikaa. Se on ainoa hyvä asia, että on aikaa treenata. Olen tehnyt kaikennäköistä. Aika paljon on harjoittelua laajennettu ja tehty oikeastaan ihan kaikkea, ei mitään tiettyä. Kyllähän se olisi ihan kiva päästä ajamaankin.

Toyotan WRC-tallissa on jouduttu monien muiden yritysten tavoin opettelemaan uusia tapoja tehdä töitä. Kaikki ylimääräinen on karsittu pois, ja töitä tehdään etänä niin paljon kuin mahdollista.

– En tiedä, tarkoittaako se minun kohdallani mitään. Tällä hetkellä en oikeastaan voi tehdä etätöitäkään. Sitten kun tietää, milloin ja missä ajetaan, niin niihin kisoihin voi alkaa valmistautua videoita katsomalla.

Myös testihommat ovat toistaiseksi jäissä, ja Rovanperä sanoo, ettei ole päässyt ajamaan kerta kaikkiaan yhtään millään – ei edes simulaattorilla.

– Virtuaaliajaminen on tuttua puuhaa, mutta uuden simulaattorin rakentelu tuli nyt vähän huonoon saumaan. Normaalisti ajan kyllä, mutta kun simulaattori on kesken, en ole päässyt ajamaan, vaikka nyt olisi aikaa ajaa.

Tilanne on sama kuin entisellä F1-kuljettajalla, nykyisin IndyCar-sarjassa ajavalla Marcus Ericssonilla, joka kertoi The Race -sivuston haastattelussa siitä, miten simulaattoriosien toimitukset olivat keskeytyneet, eikä simulaattorin rakentaminen edistynyt vähän aikaan.

On toki sanomattakin selvää, että noin 900 000 asukkaan Indianapolisissa, Yhdysvalloissa asuvan ruotsalaisen oli lopulta huomattavasti helpompi hankkia osia muita kautta kuin Puuppolan kylässä, Keski-Suomessa majailevan rallitähden.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja